Skip to content

Document Header

Фестивал класичне музике

Фестивал класичне музике published on

У Замку културе, у среду, 20. јула са почетком у 20 часова отвара се 11. Међународни фестивал класичне музике „Врњци“ 2016.POZIVNICA FKMV 2016 0022

У организацији Замка културе Културног центра из Врњачке Бање, под покровитељством општине Врњачка Бања, као и уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије,  и одређеног броја различитих институција и спонзора ,од 20 – 30. јула одржаће се 11. Међународни фестивал класичне музике „Врњци“ 2016.

Међународни фестивал класичне музике „Врњци“ одржава се у најрепрезентативнијем, а уз врњачку цркву , и најстаријем објекту у Бањи, у замку Белимарковић, који је саграђен 1888-1894. године. Уметнички директор фестивала је др Урош Дојчиновић, аутор пројекта је Јелена Боровић-Димић виши кустос  Завичајног музеја-Замка културе Културног центра. Сала има полуконцертни Стенвеј клавир и око 200 места за посетиоце.  Ово је једини међународни фестивал класичне музике у Моравичком и Рашком округу ,коме припада Врњачка Бања . Овај фестивал посвећен уметничкој музици, траје већ пуних десет година као један од ретких фестивала оваквог усмерења, и проглашен је за најбољи регионални фестивал у Србији 2015. године.VRNJCI 2016 plakat 1

Семинарски програми, панел – дискусије, промоције и промотивне презентације одржавају се током дана, а у 20 часова почињу вечерњи концерти, мулимедијалне презентације и премијерне видео пројекције филмова са музичком тематиком.

На фестивалу ће наступити следећи уметници: ансамбл МО „Станислав Бинички“ под диригентском палицом Флорина Тотана из Румуније, руски трио „Ал- гитара“ , македонски трио „Ad libitum“, амерички квинтет Larry-a Hammett-a, оперски Студио Оливере Грујић, Викторија Куликовска из Украјине, дуо харфа и гитара Александре Првуловић и Марије Пантелић и многи други.

Сви концерти и семинарски програми, промоције и остало су бесплатни за публику.

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial