Skip to content

Document Header

ФК ВОЖДОВАЦ НА ПРИПРЕМAМA У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

ФК ВОЖДОВАЦ НА ПРИПРЕМAМA У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ published on

ФК Вождовац, члан Супер лиге Србије припремао се у Врњачкој Бањи за ново првенство од 5. до 17. јула . Екипа је била смештена у Хотелу „Solaris Resort“ а тренинге је обављала на новом фудбалском терену у Врњцима

Шефа стручног штаба Јована Дамјановића прво смо питали, да ли је задовољан са условима којие су имали у Врњачкој Бањи и на чему се највише радило током ових дана.

– ФК Вождовац задњих неколико година увек је припреме oбављао у иностранству (Аустрија или Словенијa). После дужег времена ово су припреме у Србији и заиста смо пријатно изненађени условима припрема у Врњачкој Бањи. Фудбалски терен  у Врњцима који одржава Спортски центар Врњачка Бања је врхунског квалитета и сваког дана је био одлично припремњен. Врхунски смештај и исхрана у Хотелу „Solaris“, а истакао бих и традиоционално гостропримство домаћина. Иначе, тренинге смо имали два пута дневно а ми у клубу имамо неки свој начин рада и одређену филозофију коју годинама одржавамо. Такође гајимо одређени стил и начин како желимо да развијемо играче и какву поруку им шаљемо. Радили смо на физичкој спреми играча, на техничко тактичкој игри, уигравању линија и подизању форме.

Да ли су ово играчи на које рачунате на следећем првенству, да ли у плану имате довођење нових играча и да ли неко напушта клуб?

– Ово су играчи на које рачунам и који ће играти у следећем првенству и да напоменем да ћемо бити једна од најмлађих екипа у лиги. Појачања ћемо довести само у случају ако неко од наших играча пређе у неки већи клуб, у том случају довешћемо играча који игра на тој позицији.

Нешто нам реците о контролним утакмицама које сте имали на припремама и какви су планови за наставак првенства? 

– Одиграли смо две контролне утакмице и то против Слоге Краљево у Врњачкој Бањи и победили 1:0 и против Радничког у Крагујевцу нерешено 0:0. Трећи меч је требало да се одигра против Борца из Чачка али је одложен због ове ситуације. На овим утакмицама најважнијe је да су се играчи трудили да испоштују све захтеве које су од њих тражeни и да има доста простора за напредак у свим сегментима игре. Припреме настављамо у Београду свесни да нећемо имати услове као у Врњачкој Бањи, наравно много тога зависи од ситуације са коронавирусом.

Амбиције и планови Вождовца у сваком првенству су улазак у плеј оф међу 8 најбољих у лиги, а да ли клуб који има одличан играчки потенцијал и врхунску организацију жeли и можe нешто вишe?

– Желимо увек да будемо у врху српског фудбала и да играмо у плеј офу. Ново првенство ће се играти нешто другачије пошто има у лиги 20 екипа, ми желимо пласман у горњи део табеле, па ако се укаже прилика у неком наредном првенству да се нападне и место које обезбеђује европске мечеве.

На крају Јован Дамјановић се посебно захвалио Зорану Ванићу (из познате фудбалске порoдице) који је био прави домаћин ФК Вождовацу и свих 12 дана био уз играче и стручни штаб и захвалио се свим радицима Центра.

ФК Вождовац се захваљује директору Спортског центра и председнику Општине Врњачка Бања Бобану Ђуровићу.

Нoвицa Цвeткoвић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial