Skip to content

Document Header

“Фокус на младе” – унапређење запошљивости

“Фокус на младе” – унапређење запошљивости published on

У оквиру подршке унапређења запошљивости младих на територији Општине Врњачка Бања, а кроз меру стручне праксе, десет младих незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање Врњачка Бања, прошло је шестонедељну стручну праксу у радном окружењу код приватних послодаваца у Врњачкој Бањи, а све у оквиру пројекта „Фокус на младе“ који спроводи Повереништво Савеза самосталних синдиката  Србије за Општину Врњачка Бања уз подршку швајцарске  организације за помоћ свету рада Solidar Suisse. Донатор  је  спроведену меру  финансирао са 150.000 динара ( 15.000 бруто по практиканту).savez sindikata srbije

Како нам је рекао координатор пројекта Љубомир Ракезић, донатор Solidar Suisse, ванредно је одобрио још 200.000 динара за исту меру, којом ће у наредном периоду, још 13 младих незапослених лица са евиденције НСЗ В. Бања одрадити стручну радну праксу  уз накнаду и добити шансу да се наметну послодавцима и евентуално заснују радни однос.

–Није ово велики  допринос смањењу незапослености младих у нашој општини, али у сарадњи са Solidar Suisse и партнером у пројекту Општином Врњачка Бања, трудимо се да урадимо што више можемо. У наредном периоду ћу покушати да од донатора обезбедим још већа средства за подршку запошљавању младих у нашој општини, рекао нам је Ракезић.

М.Ст.Ј..

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial