Skip to content

Document Header

Фотографија као уметнички израз

Фотографија као уметнички израз published on

У холу врњачког Биоскопа 3. октобра отворена је Прва годишња изложба фотографија у организацији Културног центра Врњачке Бање. Фото-конкурс био је расписан од 5. до 23. септембра.izlozba-fotografija

–Свака особа која се труди да изнедри неки уметнички пројекат  прихватљив у свету савремене уметности завређује пажњу нас који радимо у одсеку за културу и очување људског наслеђа. Овом изложбом смо подржали све ауторе који су учествовали и дали им ветар у леђа да се даље усавршавају на овом пољу, рекла нам је Марија Аћимовић, аутор пројекта.

Фотографијама су се представила 33 аутора из Врњачке Бање, Трстеника и Краљева. Чланови жирија били су: мр Благоје Димић, арх. Владан Маринковић, председник Фото Кино Клуба Краљево и дипл. дизајнер фотографије и филма Драган Топаловић.

Прву награду освојила је Нађа Павловић, друга награда припала је Весни Милосављевић, а трећа Марици Мутавџић. Оне су добиле књиге о фотографији, стручну литературу која ће им помоћи у даљем усавршавању. Аутори похваљених фотографија су: Јелена Жаревац, Марица Мутавџић и Наташа Роглић.

–Фотографија има вишеструки значај и вишеструку примену. Она постаје и основни елемент опште културе. Може да буде одлично промотивно поље креативним људима који желе да се изражавају уметнички. Добро је да се што више међу људима популарише и да што више нас ужива у томе, рекао нам је Владан Маринковић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial