Skip to content

Document Header

Француски аташе у посети УТШ

Француски аташе у посети УТШ published on

Угоститељско- туристичку школу са домом ученика посетила је, 20. марта, Флоренс Кохц, аташе за сарадњу у области француског језика Француског института у Београду.Poseta francuskog atasea

Ученици су након презентације Школе на француском језику и овога пута  у Кабинету услуживања припремили културно-уметнички програм и осим познавања језика једнако показали своје вештине из стручних  предмета – кулинарства, услуживања и посластичарства. Презентацијом Врњачке Бање на француском језику потврдили су своја знања из агенцијско – хотелијерског пословања.

Гошћа се обратила ученицима и захвалила на топлом дочеку и уједно пренела поздраве француске амбасадорке која овога пута није могла да дође.

Флоренс Кохц је истакла важност учења страних језика и њихову примену у животу, а посебно француског језика  у области туризма, хотелијерства и економије.

– Наша гошћа била је задовољна нивоом знања који су ученици показали и наставницима предложила да се у школи крене са припремом ученика за DELF (Diplôme d’études en langue française) званичне дипломе Министарства просвете Француске. Оне омогућавају онима који уче француски да озваниче свој ниво знања и способности употребе језика.

Планиран је и следећи сусрет приликом којег би се одржало предавање о француском систему образовања. Аташе је школи поклонила Роберов речник који ће ученицима користити у настави.

Будући да је аташе пре доласка у Школу имала прилику да прошета Централним парком и била одушевљена амбијентом и природним лепотама Врњачке Бање, наши ученици су обећали да ће приликом следећег сусрета бити њени водичи и да ће јој показати знаменитости нашег места, изјавила је Јелена Чеперковић, директорка УТШ.

– Приликом посете госпође Флоренс, у знак срдачне добродошлице припремили смо кратак програм како би представили своју школу и поједине атракције наше краљице бањског туризма. Током извођења програма, приметили смо љубак осмех на њеном лицу којим је потврдила своје задовољство због нашег успешног владања француским језиом, што нам је и потврдила у свом обраћању, рекла нам је Магдалена Јевђић, ученица 4/1 УТШ.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial