Skip to content

Document Header

ГИМНАЗИЈАЛЦИ КРЕАТИВНИ У МАСКИРАЊУ

ГИМНАЗИЈАЛЦИ КРЕАТИВНИ У МАСКИРАЊУ published on

Једна од активности пројекта „ПУЗЛА“ који спроводи Ученички парламент Гимназије Врњачка Бања, а финансира Унија средњосколаца Србије.maskenbal gimnazija vrnjacka banja

Једна од активности пројекта „ПУЗЛА“ који спроводи Ученички парламент Гимназије Врњачка Бања, а финансира Унија средњосколаца Србије (Union of secondary school students of Serbia) у оквиру пројекта „Средњошколци за средњошколце“, овога пута у виду маскенбала и караока, реализована је 23. јануара 2016. године, у просторијама Школе.
Иновативним маскама, учешћем у караокама и, пре свега, захваљујући свом расположењу и доброј вољи, ученици су уживали у овом виду забаве и ваннаставне активности. У маскенбалу је учествовао велики број гимназијалаца. Била је то прилика да искажу своју креативност, да испоље позитивну енергију као и да покажу да је енергија младих невероватна. Караоке су радо прихваћена забава која увек изнедри талентоване певаче.

Дан друштвених игара, такође активност пројекта „ПУЗЛА“ организован је 16. јануара.

 Ученици су имали прилику да се забаве и одмере снаге уз разнолике друштвене игре, а придружило им се и неколико професора, који су учествовали или посматрали реализацију активности. 

М.Ст.Ј. 

ВИОЛЕТИНЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА – ДЕСЕРТНИ БРЕНД ВРЊАЧКЕ БАЊЕ

Кнедле са шљивама. Војвођански, односно мађарски специјалитет, али на Виолетин начин, десертни су бренд Врњачке Бање. Наиме, 20. јуна, на Променади код Виле „Емилија“ свечано је отворен штанд који туристима и мештанима нуди укусну посластицу, кнедле са шљивама, малинама и чоколадним кремом.

– Локална самоуправа и Туристичка организација Врњачке Бање препознали су моју идеју и овај дезерт брендирали као посластицу Врњачке Бање. За моје кнедле карактеристично је да се израђују од најквалитетнијих намирниза из нашег краја: кромпира, шљиве, малина. Користим оригиналан рецепт тако да су у саставу кнедли кромпир и брашно без конзерванса, вештачких боја и адитива, а побринула сам се да воћне кнедле буду посне како бих задовољила потребе људи који посте, рекла нам је Виолета Вучетић, власница штанда.

Штанд је оригиналан, креиран према Виолетиној идеји коју је уобличио дизајнер. Већ после неклико дана од постављања, приметно је да је за туристе мали штанд постао атракција тако на не дегустирају само укусне кнедле, већ се и фотографишу крај штанда.

Виолета је свој бренд представила у емисији „Шареница“, 21. јуна, у склопу промоције Врњачке Бање.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial