Skip to content

Document Header

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ЗАСАДИЛИ ПЛАТАН

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ЗАСАДИЛИ ПЛАТАН published on

Ученици I -1 Гимназије Врњачка Бања, школске године 2015/2016, учествовали су у акцији  донације садница за паркове.gimnazijalci vrnjacka banja

Ученици I -1 Гимназије Врњачка Бања, школске године 2015/2016, учествовали су у акцији  донације садница за паркове Врњачке Бање коју је 2013. године покренуло Јавно предузеће за газдовање заштитним шумама „Борјак“. Ученици су  са одељенским старешином, Драгославом Ђуровићем купили и засадили своје дрво генерације (Platanus acerifolia).

Лазар Премовић, Матија Чеперковић, Стефан Грујић, Ненад Илић, Лазар Јанковић, Матија Вилимоновић, Кристијан Црноглавац, Ана Костић, Бојана Петричковић, Тамара Француз, Ивона Стефановић, Биљана Протић, Теодора Марић, Јована Ђурђевић, Ивона Петровић, Миљана Радојевић, Марија Сарамандић, Марина Михајловић, Анђела Драгојевић, Сара Мијајловић и Андрија Луковац биће у прилици да својој деци и унуцима, једног дана, покажу платан који су засадили као гимназијалци и да се присете ђачког доба и младости.

М.Ст.Ј. 

БАЊА ДОБИЛА НОВОГ ДОКТОРА ЕКОНОМСКИХ НАУКА

Економски факултет Универзитета у Крагујевцу са традицијом дугом 61 годину изнедрио је 107 студената са звањем доктор економских наука. Од 29. септембра 2020. ову ласкаву титулу носи и Врњчанка Снежана Топаловић.                                                                                            Снежана је дете из радничке породице, рођена у Краљеву 17. децембра 1986. Млађа ћерка Љиљане и Зорана, низала је одличне оцене и резултате у основној и средњој школи. У истом маниру наставља и на факултету који завршава 2010. са просеком 8.76. Већ 2011. почиње са радом у Угоститељско-туристичкој школи, али и уписује докторске студије на истом факултету – Економском факултету у Крагујевцу. Све испите предвиђене наставним планом и програмом  даје са оценом 10.0 и као пети најбољи студент на докторским студијама бива финансирана од стране државе Србије. Следи писање научних радова, а у септембру 2020. брани докторску дисертацију на тему „Креирање вредности потрошачима у функцији развоја маркетиншких односа“ под менторством професора Вељка Маринковића. Ипак, у овој блиставој каријери није све било лако и једноставно. У тренутку када су створене могућности да се посвети раду на дисертацији, 2015, јавиле су се озбиљне сумње. Хоће ли њен рад бити препознат и вреднован у земљи из које су толики отишли, хоће ли имати услове за даљи развој и напредовање? Ова млада и амбициозна жена каже да је данас срећна што није посустала и што је завршила започети посао.

Снежана Топаловић, доктор економских наука

– Многи из моје генерације су адекватну награду за свој рад потражили у иностранству. Под утицајем пријатеља који су професори на факултетима, након годину дана неформалних разговора, осетила сам потребу да испуним свој циљ, каже доктор економских наука Снежана Топаловић и додаје да је поносна због тога али и захвална свима који су је подржали.  Били су, искрено, скептични по том питању, али су сада и јако поносни с обзиром да сам једина у генерацији са овом титулом. А подршка је поред породице и пријатеља, стизала и од стране колектива. Јелена Спасојевић, директорка УТШ, препознала је моје жеље и подржала ме у личном усавршавању. Школа учествује на великом броју такмичења домаћег и међународног карактера, колеге функционишу као тим и имамо подршку менаџмента, односно све услове за напредовање, наглашава Снежана.

Снежана на одбрани докторске дисертације

Врњачка Угоститељско-туристичка школа је пионир у дуалном образовању које ће, по свему судећи, ускоро од стране Министарства просвете бити прихваћено као обавезан модел школовања. За даљи напредак треба још проширити тржиште у смислу обављања практичне наставе како у земљи, тако и у иностранству. Њено напредовање крупним корацима омогућава и Снежани да планове о даљем стручном усавршавању везује управо за ову врњачку школу.

– Просечан човек проведе трећину живота на радном месту. Уколико волите посао који радите, нећете имати осећај обавезе и тежине већ ћете уживати у одласку на исти. Зато, уколико сте зацртали неки пут, следите га и следите своје снове без обзира на препреке јер ће се тако сваки труд исплатити, поручује наша саговорница. Моја велика љубав јесте рад са децом и посао у школи ме испуњава. Из тог разлога не жалим што сам једна од ретких из генерације која се вратила у Врњачку Бању и сматрам да млађе генерације могу овде да пронађу позиције за лични успех али и да допринесу њеном развоју, наглашава ова перспективна Врњчанка. Жеља јој је да једног дана отвори агенцију за пружање консултантских услуга везаних за пословање у хотелским и ресторанским предузећима, туристичким агенцијама и слично  с обзиром да су се њена емпиријска истраживања односила управо на потрошаче у наведеним услужним делатностима.  Што се приватног живота тиче, сматра да има времена и за формирање породице. Притисак од родитеља, по овом питању, за сада не осећа, али је природно да желе да је виде у улози мајке. С обзиром да је Бања идеална за породични живот, то је пола посла већ обављено, кроз смех закључује Снежана Топаловић.

Весна Ђорђевић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial