Skip to content

Document Header

ГОСТОВАЊЕ КРАЉЕВАЧКОГ ПОЗОРИШТА

ГОСТОВАЊЕ КРАЉЕВАЧКОГ ПОЗОРИШТА published on

Краљевачко позориште гостовало је у Врњачкој Бањи 3. Јуна са представом „Кокошка“ Николаја Кољаде, у режији Радослава Миленковића.kraljevacko pozoriste vrnjacka banja

Краљевачко позориште гостовало је у Врњачкој Бањи 3. Јуна са представом „Кокошка“ Николаја Кољаде, у режији Радослава Миленковића. Улоге су тумачили: Горица Динуловић, Кристина Јевтовић, Милош Самолов, Биљана Константиновић и Зоран Церовина.

Николај Кољада је један од најпознатијих позоришних писаца савремене светске драматургије, посебно цењен по јединственом сценском изразу и језичкој вишеслојности утканих у говор његових јунака. Написао је преко педесет комада. Живи у Јекатеринбургу где је професор драматургије.

Радослав Миленковић дипломирао је глуму на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Бранка Плеше и позоришну режију на ФДУ у Београду у класи проф. Дејана Мијача. Од 2005. Год. стални је редитељ драме Српског народног позоришта у Новом Саду, а од 2014. Ванредни професор на Факултету техничких наука у Н. Саду – одсек за сценски дизајн.

Јунаци ове приче су позоришни уметници који јако добро глуме. Нажалост, то раде боље у животу него на сцени. Фарса у коју су се њихови животи претворили је толико крхка да је довољан само један тренутак истине да почне да се рашива по свим шавовима. То је ситуација у којој се сви нађемо бар једном у животу, ситуација када морамо да изаберемо да се суочимо са непријатном истином или да наставимо да играмо своје јадне мале фарсе – без режије, костима и декора.

M.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial