Skip to content

Document Header

„ГУЛАШИЈАДА 2020“

„ГУЛАШИЈАДА 2020“ published on

Ловачко удружење „Војвода Луне“ уз подршку Општине, за Врњчане и госте, 7. јуна је организовало „Гулашијаду 2020“

Ловачки гулаш припремали су сами ловци, чланови Ловачког удружења, на тераси Ресторана „Гоч“. Све је било бесплатно, од гулаша до пива, уз народну музику и неколико извођача.

Ова манифестација се већ други пут организује почетком јуна али има вишегодишњу традицију, јер се одржавала око Нове године када је због божићног поста померена за почетак јуна и налази се у календару Туристичке организације. Све учеснике „Гулашијаде 2020“  поздравили су председник  ЛУ „Војвода Луне“ Милош Богојевић и председник општине Бобан Ђуровић, који је за Врњачке новине рекао да ће локална самоуправа и убудуће финансијски подржавати ово Удружење јер је увек у тешким ситуацијама показало велику друштвену одговорност.

– Ово Удружење је за сваку похвалу, има велики број чланова који имају огроман ентузијазам и труд да унапреде инфраструктуру којом газдују а самим тим и лов, као значајну грану туризма. Ми ћемо убудуће посветити велику пажњу ловном туризму, јер клијентела која долази у Врњачку Бању, жели да изађе на планину Гоч  и све је више заинтересованих за отворена и затворена ловишта, појаснио је председник Општине Врњачка Бања. Ловачко удружење „Војвода Луне“ једно је од најстаријих у Србији, има близу 400 чланова, 10 ловачких секција и газдује са површином од  17.533 хектара, у три ревира, поморавском, врњачком  и гочком.

С.Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial