Skip to content

Document Header

Хуманитарна манифестација БОРБА (=) АНЂЕЛА

Хуманитарна манифестација БОРБА (=) АНЂЕЛА published on

У организацији Плесног удружења М.С.Н “Моји Анђели”, у сали Врњачког биоскопа, 26. марта, са почетком у 16 часова биће одржана хуманитарна манифестација БОРБА (=) АНЂЕЛА.borba

Месеца маја 2014. године, један догађај је узнемирио све Врњчане. Једна млада особа, одузела је себи живот, јер је била жртва вршњачког насиља.

“Подстакнути тим немилим догађајем, који се одиграо 2014. године, у Врњачкој Бањи, Плесно удруружење М.Н.С “Моји анђели” под руководством Бојане Стаменоковић,  дошло је на идеју да организује једну хуманитарну манифестацију, под називом БОРБА (=) АНЂЕЛА, где је главни циљ борба против вршњачког насиља и дискриминације”, наводи Бранкица Иричанин испред плесног удружења “Моји анђели”.

Како би скренули пажњу на проблем вршњачког насиља и дискриминације, који је из дана у дан све присутнији међу децом, акцији плесног удружења М.С.Н “Моји анђели” придружили су се КУД “Абрашевић”, Женски центар “Милица”, УРДОУР и ОШ “Бане Миленковић”, као и драмско рецитаторска секција Факултета за хотелијерство и туризам

“Значај ове акције коју су покренули “Моји анђели” препознали смо и ми из драмско-рецитаторске секције Факултета за хотелијество и туризам. За ту прилику припремили смо две представе, с циљем да подстакнемо људе да размишљају о проблему вршњачког насиља и дискриминације, јер сви смо исти и имамо иста права, како пред људима, тако и пред Богом” , истиче Драган Гвозденовић, координатор драмско-рецитаторске секције, Факултета за хотелијерство и туризам.

Пред проблемом вршњачког насиља, који је изражен на свим меридијанима света, очи и уши не смеју остати затворене, а усне неме. Из тог разлога чланови Плесног удружења М.Н.С “Моји анђели”, поруку да “Друг није мета”, желе пренети и ван граница наше земље.

“Идеална прилика за то је Европско првенство у плесу, које ће бити одржано у Македонији, 27. марта, односно Светско првенсто које ће 19. октобра бити одржано у Аустрији.  Како бисмо своју поруку послали и ван граница Србије, потребно је 1500 евра за одлазак на Европско првенство, односно 5000 евра за Светско првенсто. Овом приликом позивам све људе добре воље, како појединце тако и пословне организације да својим прилогом, односно спонзорством подрже нашу акцију и да не забораве да свако дете може бити жртва вршњачког насиља и дискриминације”, наводи Бојана Стаменковић, директор Плесног удружења “Моји анђели”.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial