Skip to content

Document Header

Хуманитарни концерт хора “Абрашевић”

Хуманитарни концерт хора “Абрашевић” published on

Наставља се лепа традиција коју је од самог почетка свог оснивања хор „Абрашевић“ из Врњачке Бање увео, а то је, да када се укаже потреба, организује добротворни хуманитарни концерт за појединце, или установе, са циљем да им се помогне за одређене потребе.Humanitarni koncert

– Од  раније, треба поменути хуманитарне концерте за малу Катарину Црноглавац, по један у Врњачкој Бањи и Новом Селу, такође на оба места, концерти за нашу хористкињу Анкицу Мутавџић, као и неколико концерата које је организовало у добротворне сврхе Удружење родитеља деце ометене у развоју.

Са истим побудама, помоћи онима којима та помоћ много значи, ма колико иста износила, наш хор је организовао хуманитарни концерт за опремање инвентаром, конкретно постељином, за пацијенте на Палијативном одељењу бањске Специјалне болнице за интерне болести, уз несебичну подршку и разумевање Културног центра и директорке библиотеке „Др Душан Радић“, Маје Јанковић. Треба истаћи да ће прикупљена средства, иако не значајна, бити довољна за набавку постељине за све кревете на Палијативи, за 12 кревета.

И убудуће, хор Абрашевић, биће иницијатор и реализатор оваквих и сличних акција, имајући увек на уму мото, да помоћи другима у невољи, је узвишени и Богом дан дар, за све оне који су у прилици да пруже тим људима, каже Ванчо Рунтески, координатор хора Абрашевић.

Овај концерт, одржан 7. августа  на Тргу културе, привукао  је велику пажњу присутних, који су сваку изведбу хора пропратили аплаузом.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial