Skip to content

Document Header

ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЦРВЕНОГ КРСТА ЗА УРДОУР

ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЦРВЕНОГ КРСТА ЗА УРДОУР published on

Црвени крст Србије  је за кориснике Удружења родитеља деце ометене у развоју обезбедио хуманитарне пакете

На основу захтева Општинског одбора Црвеног крста Врњачка Бања, Црвени крст Србије  је за кориснике Удружења родитеља деце ометене у развоју обезбедио хуманитарне пакете који су 11. августа корисницима и уручени. Према подацима Црвеног крста Врњачка Бања постоји 45 лица која су на евиденцији. Пакети подељени члановима Удружења садрже основне  животне намирнице и хигијенски сет.

Истом донацијом, пакети су обезбеђени и за лица која нису чланови Удружења али су регистровани на листи особа са посебним потребама и током наредних дана у наставку акције, пакети ће бити подељени и лицима  у насељеним местима  Вранеши, Штулац и Руђинци.

У Општинском обору Црвеног крста В. Бања напомињу  да су хуманитарни пакети начин  подршке осетљивој и понекад невидљивој групи суграђана, нарочито у садашњим измењеним околностима изазваним пандемијом корона вируса. Данашња акција је једна у низу које је Црвени крст В. Бања организовао за УРДОУР.

– Организација Црвеног крста помагала је овој категорији становништва путем бројних донација (гардероба, обућа, животне намирнице…)  а они су били гости  на нашим хуманитарним и културним манифестацијама када би  својом песмом, игром и перформансима употпунили догађај.  Ово је заправо вид добре и плодоносне сарадње. Акција је наишла на леп пријем, најпре код родитеља  деце, којима се овом приликом захваљујем, истакао је Слободан Дишовић, секретар ОО Црвеног крста Врњачка Бања.

– За Удружење родитеља деце ометене у развоју хуманитарни пакети Црвеног крста више су од материјалне помоћи. Свакако, ситуација са пандемијом корона вируса пореметила је на неки начин и нас и наше чланове. Ово је знак пажње, леп осећај да неко мисли на нас и у овој ванредној ситуацији, сходно да ово ово није ни прва а надам се ни последња акција, изјавила је  Милинка Ђорђевић координаторка УРДОУР-а.

Од почетка пандемије ово је друга хуманитарна акција за кориснике. Донацију везано за прву акцију, која је извршена пре недељу дана, обезбедила је Хуманитарна организација из Београда „Пријатељи у невољи“. Корисницима су подељени хигијенски пакети и пакети освежавајућих напитака.

 Удружењу родитеља деце ометене у развоју кажу да добро функционишу и у ванредној ситуацији.  Корона вирус није дотакао њихово Удружење захваљујући одговорној примени превентивних мера, које су, може се слободно рећи у потпуности спровођене и пре самог њиховог увођења, јер је рад са корисницима специфичан а хигијена на првом месту.

– Сви смо одговорни, носимо маске, рукавице, спроводимо  дезинфекцију просторија,  тако да у нашој установи нема опасности, констатује Милинка Ђорђевић.

Данашње дружење УРДОУР-а и Црвеног крста Врњачка Бања, завршено је песмом којом су се корисници Удружења захвалили волонтерима на помоћи и подршци.

Како сазнајемо од Слободана Дишовића накнадно је од Црвеног крста Србије добијено још тридесетак пакета који су уручени сиромашнијим породицама са више деце. 

Никола Вељковић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial