Skip to content

Document Header

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ published on

ИЗ РЕПУБЛИКАНСКЕ СТРАНКЕ ВРЊАЧКА БАЊА

Оно што чланове ОО Републиканске странке Врњачка Бања чини препознатљивим јесте заправо хуманост за сваког грађанина, борба за бољи живот, али и бољу будућност сваког појединца.Тако су и овог пута врњачки републиканци показали своју хуманост пред новогодишње празнике, која је већ постала традиција од самог оснивања Одбора у Врњачкој Бањи. Наиме, уз помоћ својих чланова, али и врњачких предузетника и ове године председник ОО Републиканске странке заједно са нашом суграђанком Татјаном Бајић бившом учесницом ријалити шоуа „Парови“ и познатом инстаграм звездом само дан пред нову годину поделио је пакетиће деци из Удружења родитеља деце ометене у развоју УРДОУР Врњчка Бања, а затим су се после поделе пакетића кориснима УРДОУР-а упутили на кућне адресе социјално угрожених породица са територије Општине Врњачка Бања које су лично посетили и уручили пакетиће уз помоћ Деда Мраза. Право на пакетиће остварила су и деца из Ромског насеља у Врњцима.

Том приликом председник ОО Републиканске странке Врњачка Бања Драган Богдановић рекао је: „Посебна ми је част што сам ове године прихватио предлог наше суграђанке Татјане Бајић да заједничким снагама усрећимо наше најмлађе пред новогодишње празнике. Пакетиће смо припремили уз помоћ наших врњачких предузетника који су и овог пута у великом броју показали своју хуманост на делу, имали разумевања и помогли да усрећимо наше најмлађе суграђане оним што можда нису очекивали, а то је пакетић. Веома сам срећан што сам имао прилике да видим радост и срећу деце нашим доласком и самим поклонима које смо припремили за њих, али и помало тужан што сам се суочио са проблемима наших суграђана и њихове деце. Понудио сам своју несебичну помоћ тим породицама и потрудићу се на све начине да њихове проблеме решим у што краћем року, у чему ће верујем на мој апел наша општинска власт одреаговати у што краћем року, како би заједничким снагама помогли нашим суграђанима у њиховим проблемима. Као човек и као хуманиста срећан сам посетом УРДОУР-у у дружењем са њиховим корисницима, са којима смо се дружили тог дана, којима смо улепшали дан новогодишњим пакетићима, али морам да напоменем да су и они сами припремили поклоне за нас као њихове госте, а који су са њихове стране прављени срцем. Ово је први део поделе пакетића за 150 деце, а до Српске нове године поделићемо још један већи број пакетића, јер желимо да уђемо у сваку кућу где су социјално угрожене породице и да свако дете изненадимо и на неки начин у току ових празника учинимо срећним.“

– Желела сам да свој веома праћен инстаграм профил искористим на паметан начин и позовем људе да помогну у прављењу пакетића и нисам очекивала да ће одзив бити толико велики, рекла је том приликом Татјана Бајић наша суграђанка и покретач акције.

Највеће изненађење за наше малишане био је Деда Мраз ког су деца дочекала са осмехом и радошћу.

– Срећан сам што могу и ја да учиним неког срећним у току новогодишњих празника, да се дружим са корисницима УРДОУР-а, али и са малишанима са територије наше Општине Врњачка Бања. Моје детињство је на моју жалост било такво да сам порастао у дому без родитеља, али ето све је то иза мене и сада ми се пружила прилика да учествујем у многим хуманитарним акцијама и на тај начин будем можда део нечије среће и нечијег осмеха. Данас сам ту да свим малишанима пожелим срећну нову годину, рекао је Стефан Герић који је овом приликом био Деда Мраз.

Акција поделе пакетића настаља све све до Српске нове године, онако како су организатори планирали у циљу поделе великог броја пакетића који ће обрадовати врњачке малишане, а након тога врњачки републиканци настављају своје свакодневне активности, а све у циљу бољег и хуманијег живота свих наших сгурађана.

ПР за односе са јавношћу председника ОО Републиканске странке Врњачка Бања

Рајка Вечерина

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial