Skip to content

Document Header

“Интеррелигијски дијалог у омладинском раду”

“Интеррелигијски дијалог у омладинском раду” published on

Једна од завршних активности пројекта „Интеррелигијски дијалог у омладинском раду“ реализован је у Хотелу „Лидер С“ од 12. до 16. јула са тринаест учесника из дванаест европских земаља.dijana puskar

Пројекат је подржан од стране Европске Комисије, Ерасмус + програма у оквиру акције К2.

Интеррелигијски дијалог у омладинском раду је дугорочни пројекат и главни циљеви су: Да побољша ефективност и квалитет омладинског рада кроз развој омладинских радника, и побољшање компетенција  представника невладиних организација на пољу интеррелигијског дијалога; Да припреми омладинске раднике како да се носе са питањима интеррелигијског дијалога у раду са младима, и да промовишу дијалог међу младима са различитим религијама и верским припадностима у међународном омладинском раду.

– Ово је евалуациони састанак где сумирамо резултате рада у протеклих 11 месеци. Партнери су у својим земљама одрадили локалне радионице, а одрадиће и округле столове на тему „Интеррелигијски дијалог у омладинском раду“. У склопу пројекта урадили смо „Приручник“ који ће послужити за будући рад на овој теми, рекла нам је Дијана Пушкар, координатор пројекта и председница Организације „Iuventa“.

– Ово је лепа могућност за учествовање у пројекту, за представљање организације и прилика да доста научимо о овој теми. Сретала сам различите људе, различитих религија, али небитно је да ли неко верује или не. На крају, сви смо ми људи и нема велике разлике између нас, рекла је Дафина Битићи из Приштине из организације BLINK Kосово, која је по четврти пут је у В. Бањи, од самог почетка овог пројекта.

– Импресионирана сам Бањом, веома позитивно, посебно пријатељском атмосфером, пријатно сам изненађена. Овај тип пројекта је јединствена прилика за младе , да се окупе са свим њиховим разликама, да дискутују и да заједно нађу сличности и да граде мостове за будућност, рекла нам је Ана Дервиши, председница Организације „Beyond barriers“ из Албаније

– Свет се мења, имамо јако пуно проблема да решимо и једини начин је да то чинимо глобално. Проблем миграција и религије не може се решити у Италији. Мора постојати један већи круг, мора се глобално решавати, рекао нам је Лука Фронџија из италијанске организације „TDM 2000“.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial