Skip to content

Document Header

Интервју: Милена Зиск, главна и одговорна уредница ВРТ-а

Интервју: Милена Зиск, главна и одговорна уредница ВРТ-а published on

Од летос врњчани и гости Врњачке Бање поново имају прилику да слушају радио Врњачку Бању. Почетком овог месеца са емитовањем је почела телевизија чије је поновно покретање, као и обновљени рад радија изазвао доста позитивних реакција у нашем граду. VRT logo

О новом почетку и о још неким битним детаљима разговарали смо са главном и одговорном уредницом Миленом Зиск.

Како је дошло до поновног покретања врњачке телевизије и радија?

Телевизија и радио су  2016. године отишли у стечај, после тога су одузете и дозволе и Врњачка Бања је након четрдесет и седам година остала без свог медија. Јануара ове године су из стечаја купљени и радио и телевизија и почели смо да радимо половином јула месеца из разлога што смо сређивали папире, документацију, било је мало више посла јер је радио и телевизија Врњачка Бања први медиј који је купљен из стечаја. Радио је званично поново почео са радом 14. јула, а телевизија је кренула са програмом 7. септембра у оквиру Set Top Box-a, а очекујемо да ћемо до краја септембра ући и у SBB i IPTV.milena zisk

Имате и нове просторије?

Да, имамо и нове просторије, сада се налазимо у центру града, јер смо мислили да је тако лакше и боље за све кориснике који желе да са нама сарађују и ближе смо свим дешавањима и свима је лакше да дођу до нас. А и нама је лакше да одемо на терен и благовремено реагујемо. Опрема је комплетно нова. Фреквенције су остале старе, на оне на које су људи од раније навикли, тако да је радио и даље на 90,5 мега херца. У преговорима смо и да телевизија задржи стару фреквенцију. Трудимо се да будемо модерни и да идемо у корак са временом, тако да је сва телевизијска опрема прилагођена HD стандардима. Када 2018.-е сви буду морали да пређу на HD, ми ћемо бити спремни.

Какав је концепт радио и телевизијског програма?

Радио програм је замишљен да буде више музике, а мање приче. То је тренутно тренд који прате све радио станице, па пратимо и ми. Трудимо се да музиком задовољимо све укусе, са тим да смо базирани на инострану и домаћу забавну музику. Уколико се буде указала потреба да са времена на време имамо и неку другу врсту музике, изаћи ћемо корисницима у сусрет. Тренутно на радију имамо инострану TOP 44 листу, сматрали смо да је она одговара ономе што тренутно слушају млађе генерације. Што се телевизије тиче с обзиром да смо тек кренули са радом и да још увек нисмо ушли и у SBB и IPTV, тренутно имамо информативну емисију Променада у терминима од 19 и 22 сата и у репризним терминима у пола десет ујутру и у 16 сати. Имамо још пет емисија које емитујемо, а које се баве пољопривредом, здрављем, уређењем простора, а у плану нам је да од новембра месеца кренемо са још неким ауторским емисијама. Идеја је да  суботу поподне претворимо у нешто типа београдске хронике. Значи да не идемо само са пуком ретроспективом протекле недеље, већ и да имамо госта уживо, да пустимо нешто музике и још неке занимљивости које би нашим гледаоцима приближиле шта се дешава у Врњачкој Бањи.

Какве су прве реакције гледалаца и слушаоца?

Народ се  ужелео, скоро две године нас није било. Леп је осећај био летос проћи кроз град  и видети да се радио опет слуша. Што се телевизије тиче имамо пуно позива и питања када ћемо ући  SBB i IPTV јер су ипак више на тај начин покривени Врњачка Бања и околина. Али пошто идемо у корак са временом ми смо отворили фејсбук страницу и у деветнаест часова емитујемо уживо Променаду преко поменуте фејсбук странице. Имамо и наш јутјуб канал на који постављамо све прилоге које радимо током недеље. Ваља рећи да су врњчани били изузетно заинтересовани да виде и Променаду и нашу телевизију поново, као  и да поново слушају наш радио. Морам рећи  и да су хотелијери максимално коректни и спремни за сарадњу. Сви су пристали да сарађују са нама и сачињени су чак и неки годишњи уговори. А та међусобна сарадња  је обострано корисна, пошто они користе и емитују наше прилоге и репортаже о њиховом раду.

Мирослав Сташић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial