Skip to content

Document Header

Исправно возило – безбедно возило

Исправно возило – безбедно возило published on

МУП и АМСС спроводи превентивну акцију “Исправно возило – безбедно возило”.amss

Министарство унутрашњих послова, у сарадњи са Ауто-мото савезом Србије и Асоцијацијом техничких прегледа возила, од 4. до 9. јула 2016. године, спроводи  превентивну безбедносну акцију „Исправно возило – безбедно возило“, током које се обавља бесплатна провера техничке исправности возила у циљу благовременог отклањања неправилности.

Током спровођења акције, која  за циљ има припрему возила за безбедно учешће у саобраћају и повећање степена исправности возила на путевима, саобраћајна полиција обавља  појачану контролу, посебно на путевима и улицама у насељеним местима, током које се возачима указујј на значај исправности возила у саобраћају.

 

Посебан акценат дат је на уређајима за управљање и заустављање, уређајима за спајање вучног и прикључног возила, пнеуматици, светлосно сигналним уређајима и уређајима за погон на сабијени или течни гас, као и на поштовању правила саобраћаја.

 

У случајевима постојања сумње у техничку неисправност уређаја за управљање и заустављање возила полиција возаче упућује на контролни технички преглед, уз обавезно присуство полицијских службеника на линији техничког прегледа.

 

У случајевима утврђене техничке неисправности уређаја за управљање и заустављање возила предузимају су мере, по основу Закона о прекршајима, уз примену посебних мера безбедности – искључење возила из саобраћаја.

М.Ст.Ј.

 

 

 

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial