Skip to content

Document Header

Изложба цртежа – “Свет шаха”

Изложба цртежа – “Свет шаха” published on

У Замку културе Предраг Чомагић представио се својим радовима.Predrag Comagic

Прва самостална изложба Предрага Чомагића, академског сликара из Врњачке Бање,јуче је отворена у Замку културе. Изложба обухвата 28 цртежа из циклуса „Свет шаха“ где су представљени портрети светских шампиона шаха и шаховска такмичења.Цртежи су урађени у техници четка и црни тонер на папиру.

Предраг Чомагић рођен је 1982. Године, дипломирао је на Факултету уметности у Нишу 2007. године. Био је учесник 11. Сазива Међународне летње академије за ликовно стваралаштво у Врњачкој бањи 2004. године. Имао је шест колективних изложби. Члан је УЛУС-а од 2008. године. Његово сликарско умеће имали смо прилике да видимо на бројним плакатама за Фестивал филмског сценарија, а такође радио је мурал на популарној „Коцки“ што говори о свестраности овог младог уметника.

Позивамо љубитеље ликовне уметности, нарочито љубитеље шаха да дођу и да погледају портрете славних – др Макса Еве, Ботвиника, Таља, Спаског, Фишера, Карпова, Каспарова као и Ноне Гаприндашвили, Маје Чибурданизе, Алисе Марић и др.

Изложба је у оквиру пројекта „Врњачки ликовни круг“, ауторке Јелене Боровић Димић, у поставци Благоја Димића,  отворена током јуна и јула месеца.

М.В.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial