Skip to content

Document Header

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА published on

ПРВА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА У КРАЉЕВУ НАГРАЂЕН ЂОРЂЕ ПЕТРОВИЋ, ПОХВАЉЕНА МАРИЈА АЋИМОВИЋizlozba fotografija vrnjacke novine

У организацији Културног центра Рибница 3. фебруара отворена је Прва годишња изложба фотографија у Галерији КЦ у Краљеву. Своје фотографије публици су представила 46 излагача са подручја Рашког округа.
Равноправно су награђена три аутора: Оља Симовић, Ђорђе Петровић из Врњачке Бање и Млађан Бањац. Похваљени су: Марија Аћимовић из Вранеша, Екатарина Љубимцева и Сташа Мијалковић.
Жири су чинили: мр сликарства Миладин Отовић, Вук Недељковић – историчар уметности, и уредник ликовне редакције КЦР Милорад Вујашанин Цујо – сликар.

Ђорђе Петровић представио се са две фотографије: „Стара планина“ која је однела прву награду и „Гоч“. Ђорђе се бави фотографијом већ 20 година. Добитник је више награда и признања.

– Љубав према фотографији наследио сам од свог оца Рајка Петровића. Његове фотографије бележе лепоту Врњачке Бање и дан данас су познате. Ја сам само наставио где је он стао. Са великим задовољством овековечавам својим фотоапаратом природне лепоте и портрете, рекао нам је Ђорђе Петровић.

– Све моје фотографије настају спонтано, на мојим путовањима кроз Србију. Фотографисање је део мог упознавања са новим и необичним људима, местима, обичајима. Аматерски сам фотограф и по први пут сам учествовала на конкурсу за изложбу фотографија. Похвала коју сам добила свакако ће бити подстрек за даље усавршавање на пољу фотографије, каже Марија Аћимовић, археолог.

М.Ст.Ј. 

ВАКЦИНАЦИЈА У ХАЛИ ПОНОВО ОД 1. МАРТА

У НАРЕДНЕ ТРИ НЕДЕЉЕ  РЕВАКЦИНАЦИЈА

Пунктови за вакцинацију у Хали „Владе Дивац“

До 9. фебруара вакцинисано је 2.088 Врњчана. Након што је обављана у Дому здравља и амбуланти у Руђинцима, имунизација је последњих дана, тачније од 4. фебруара,  обављана у Хали „Владе Дивац“ где је обезбеђено неколико пунктова за вакцинацију. Од данас ће се у наредне три недеље обављати ревакцинација.

– Када је реч о вакцинацији, у Дому здравља се више ништа не дешава као ни у амбуланти у Руђинцима,  сви пунктови су у Хали „Владе Дивац“ . Од Здравствене инспекције смо добили зелено светло да смо испунили све стандарде, услови у хали су изванредни пре свега за наше суграђане који се вакцинишу али и за медицинско особље које је у хали. И заказивање и пријава за вакцинацију је е-Управа и више нема ослобођеног годишта, дакле сви грађани који желе да се вакцинишу морају бити пријављени преко е-Управе и сачекају СМС поруку са термином где треба да се јаве на вакцинацију, рекла је директорка Дома здравља др Весна Малићанин. Она је додала да су одзивом Врњчана  за вакцинацију задовољни и да није забележена ниједна нежељена реакција након примања вакцине. Термин за ревакцинацију грађани сазнају када се вакцинишу али уколико забораве, медицински радници ће их обавестити дан раније путем СМС поруке. У хали ће од 1. марта поново бити вакцинације а до тада ће грађани који су примили прву дозу једне од три вакцине против Корона вируса, примити и другу дозу односно бити ревакцинисани.

A.С.

Директорка Дома здравља др Весна Малићанин

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial