Skip to content

Document Header

ИЗЛОЖБА „ИМАШ ПРАВО ДА ЗНАШ“

ИЗЛОЖБА „ИМАШ ПРАВО ДА ЗНАШ“ published on

ДЕЧИЈИ ДОЖИВЉАЈ КУЛТУРНОГ И ПРИРОДНОГ НАСЛЕЂА

У оквиру обележавања Дечије недеље у Замку културе реализован је едукативни пројекат „Имаш право да знаш“, намењен раду са децом предшколског и основношколског узраста на територији В. Бање. Према речима аутора пројекта Јелене Боровић Димић, овај едукативни програм треба да скрене пажњу на културно и природно наслеђе као неодвојив сегмент људског идентитета, да скрене пажњу да је човек део природе и да постоје дејствујући једно на друго. Замишљен је тако да се састоји из два дела. У првом делу деца су погледала постављене изложбе у Замку културе. Други део је изложба дечијих радова са темом „Културно и природно наслеђе“. Радови представљају одговор деце на примљене информације у првом делу пројекта.

Групни рад: Стево Миљковић, Анита Чоловић, Божидар Стојаковић, Марина Рафаиловић, УРДОУР

Учесници – излагачи су ученици четвртог разреда ОШ „Попински борци“ Пискавац и чланови УРДОУР-а предвођени учитељицама и педагозима Мирјаном Стојковић и Валентином Зајић Јовановић из ОШ „П. борци“ и Миленом Чеперковић и Биљаном Стефановић из УРДОР-а. Њих двадесетак исказало је своје утиске са посећених изложби кроз цртеже.

Радови Анђелије Чеперковић 4/4, Софије Јанковић 4/5, Вање Арсић 4/4 и Елене Дечовић 4/4 ОШ „П. борци“ Пискавац

Изложба је отворена 20. новембра, на Међународни дан права детета и трајаће месец дана. Сарадник на пројекту је Катарина Кљајић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial