Skip to content

Document Header

ИЗВОРНЕ ПЕСМЕ И ИГРА „КАД ЛИПЕ ЦВЕТАЈУ“

ИЗВОРНЕ ПЕСМЕ И ИГРА „КАД ЛИПЕ ЦВЕТАЈУ“ published on

Од 21. до 23. јуна одржан је 24. Фестивал дечијег фолклора и хора „Кад липе цветају“ у организацији КУД-а „Абрашевић“, под покровитељством СО Врњачка Бања и ТО Врњачка Бања.

Ова манифестација се традиционално организује у јуну месецу и окупља пре свега дечије групе културно-уметничких друштава из целе Србије, а од прошле године учешће су узели и хорски састави.

Фестивал је почео песмом… На Тргу културе, 21. јуна поводом манифестације „Кад липе цветају“ организован је концерт. Као домаћин, наступила је Хорска секција КУД „Абрашевић“, као и гости: „Бошко Југовић“ из Трстеника, „Црвчанин“ из Краљева и етно група „Руно“. Према речима Миће Предолца, КУД „Абрашевић“ са трстеничким и краљевачким хором има успешну дугогодишњу сарадњу. Песме које су извођена на овом концерту углавном су фолклорног карактера.

– Као и сваке године најмасовнији али и најлепши учесници овог Фестивала били су малишани који својим наступима тј. игром измаме осмехе, задовољство и овације код публике јер су они срећни и уживају у ономе што нам одиграју, рекла нам је Биљана Ђорђевић, председница КУД „Абрашевић“.

Учешће су узели малишани из Обреновца, Бора, Прокупља, Новог Пазара, Ниша и наших околних села. После дефилеа учесника и заједничког кола код Врапца, програм је настављен на Тргу код Библиотеке „Др Душан Радовић“ а дружење у Школском ресторану „Истра“.

М. Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial