Skip to content

Document Header

“Колико се глуме скупило у мени”

“Колико се глуме скупило у мени” published on

Други дан сећања на великана глумишта Данила Бату Стојковића, 11. августа, у врњачком биоскопу протекао је у знаку Драгана Вујића Вујкета, младих глумаца и Трстеничана.Secanje na Batu 11

Први део програмске целине који је водио Драган Вујић Вујке назван је „Колико се глуме скупило у мени“. Поред одличних стихова, врњачка публика имала је прилику да види и одломке из представа у којима је незаборавне улоге играо Данило Бата Стојковић. Биле су то минијатуре младих глумаца Факултета филмских и драсмских уметности „Синергија“, класа проф. Ивана Јевтовића и асистента Михајла Лаптошевића: Миливој Борља, Александар Стојановић, Иван Тодоровић, Немања Симић, Ивана Вуковић и Исидора Милиновић.

Уследила је позоришна представа „Професионалац“, култна представа Душана Ковачевића, у режији Фуада Табучића. Улоге су тумачили: Раде Димитријевић, Душан Јовић, Милош Милошевић, Славица Бошковић и Зорица Крунић. Инспицијет је био Драган Јовић, за светло је био задужен Зоран Вукојевић и за тон Александар Веселиновић.

Све похвале за Трстеничко позориште које је одлично извело ову драму са елементима комедије, са пуно цинизма и ироније и тиме описала овдашњи менталитет.

Ово је био прави избор за Програм Батиних дана јер је последњу представу Данило Бата Стојковић одиграо 13.  фебруара 2002. године на сцени која данас носи његово име, а то је Велика сцена Звездара театра. Играо је тада Бата Луку Лебана у „Професионалцу“ и то 416 пут.

М.В.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial