Skip to content

Document Header

КОМЕДИЈА АПСУРДА У ЦЕПТЕРУ

КОМЕДИЈА АПСУРДА У ЦЕПТЕРУ published on

Позоришна представа за Врњчане и госте

У одличном амбијенту конгресне дворане хотела „Цептер“, 8. фебруара одиграна је представа под називом „Ко је овде идиот“, после које су протагонисти Милан Калинић и Срђан Ивановић доживели велике овације и аплаузе. Радња представе почиње када будући младожења (Милан Калинић), после бурне момачке вечери, одлази код психијатра по потврду без које не може пред матичара. Надајући се да је то само формалност, будући младожења ни не сања шта га тамо чека.

Психијатар (Срђан Ивановић) који је и сам уморан од дугих редова пацијената, са „задовољством“ се упушта у подробно анализирање младожење.

У питању је комедија апсурда, која се већ деценију и по игра на сценама градова Србије и у иностранству уз много задовољних гледалаца. Дуо драма „Ко је овде идиот“ је дипломска представа ових глумаца, рађена по тексту „Идиот“, Музе Павлове и представља сјајан поклон врњачкој позоришној публици на почетку ове године. Иначе, представа је играна од 2005. до 2007. године у 64 града Србије, у Београду 24 пута, у Крагујевцу шест, а у Новом Саду и Нишу три пута. До сада ју је видело више од 70 хиљада људи. У представи „Ко је овде идиот“,  Милан Калинић и Срђан Ивановић,  заједно потписују и адаптацију и режију.

Реч је о комаду руске списатељице Музе Павлове из 1903. године. У то време, у Русији су пре венчања морале да се узму бројне потврде, између осталог и од психијатра. Врњачкој публици је ова комедија била одличан културни „антидепресив“.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial