Skip to content

Document Header

КОНЦЕРТ ДУА „ДОЛЧЕЗА“

КОНЦЕРТ ДУА „ДОЛЧЕЗА“ published on

У Замку културе 15. октобра одржано је оперско вече руских композитора у извођењу камерног ансамбла, дуа „Долчеза” који чине Анита Ферлеж Ераковић, сопран и Слободанка Пајић, клавир. На програму су била дела Чајковског и Рахмањинова. Уметнице из Ниша представила је Јелена Боровић Димић.koncert u zamku kulture vrnjacka banja vestiАнита Ферлеж Ераковић дипломирала је соло певање на ФМУ у Скопљу у класи проф. Милке Ефтимове а магистрирала у класи проф. Весне Гиновске Илкове. Завршила је семинаре барокне музике и америчке соло песме. Наступала је са хором и оркестром факултета и са ансамблом Скопске опере. Активно учествује у културном животу Ниша солистичким и камерним концертима сарађујући са бројним диригентима. Анита ради у Музичкој школи у Нишу, а њени ђаци остварују запажене резултате на домаћим и међународним такмичењима соло певача и камерне музике.
Слободанка Пајић завршила је основне и мастер студије на ФУ у Приштини, у класи проф. Босиљке Стричевић. Одржала је више солистичких концерата. Усавршавала се на курсевима Наума Штаркмана и Бориса краљевића. Ради на ФУ у Нишу као наставник стручног предмета и шеф је департманта на упоредном клавиру.
Дуо „Долчеза“ настао је 2007. године као резултат сарадње професорки Аните Ферлаж Ераковић и Слободанке Пајић.Сам назив дуа говори о складу и хармонији двеју уметница које мисле, дишу и музицирају као једно, бојећи и дочаравајући нотни текст личним емоцијама заснованим на љупкости, умилности и сензуалности.Дуо је наступао у низу концерата у Србији и на Косову као и на Међународном фестивалу у Словенији.
Оригинални музички израз, искрен доживљај и интерпретативну сугестивност поздравила је и врњачка публика дугим аплаузима.
М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial