Skip to content

Document Header

КОНЦЕРТ ПИЈАНИСЕТЕ ДРАГАНА ЈОВАНОВИЋА

КОНЦЕРТ ПИЈАНИСЕТЕ ДРАГАНА ЈОВАНОВИЋА published on

МОЦАРТОВЕ СОНАТЕ И ФАНТАЗИЈА НА ДРАГАНОВ НАЧИН

Подневни концерт у Замку културе 19. новембра окупио је љубитеље класичне музике који су желели да чују сјајну интерпретацију Моцартових соната и „Фантазије“ у извођењу пијанисте Драгана Јовановића. Уметник је у потпуности успео да допре до публике уводећи је у фантастичан свет Моцартових композиција. 

Драган Јовановић пијаниста, рођен је 1981. године у Нишу. Студије клавира завршио је на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Драгослава Аћимовића а магистарске студије у класи проф. Зорана Јанчића.

Од самог почетка свог школовања показивао је велико интересовање и пијанистички таленат, учествовао и освојио више значајних награда на међународним, савезним и регионалним такмичењима.

У време студија започиње сарадњу са Нишким симфонијским оркестром и Нишким академским хором, постаје члан камерног састава „Trio Gracioso” (два гласа и клавир) са којим и данас наступа, а од 2009. до 2014. године био је члан клавирског триа „Constantinus” са којима је наступао на фестивалима и концертима широм Србије и у иностранству.

Поред успешне уметничке делатности Драган Јовановић има и запажену педагошку делатност и добитник је бројних диплома за остварене педагошке резултате на међународним такмичењима студената комплементарног клавира.

Од октобра 2007. године, Драган Јовановић је ангажован на Факултету уметности у Нишу, из предмета Клавир – упоредни предмет, а тренутно је шеф катедре за упоредни клавир, у звању ванредни професор на истом предмету.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial