Skip to content

Document Header

Концерт Сање Мартиновић

Концерт Сање Мартиновић published on

Трећег септембра у Замку културе традиционални концерт одржала је пијанисткиња Сања Мартиновић.sanja-martinovic

 Гост концерта била је Гордана Манојловић Ковачевић, сопран. Она је певала арију Анђелије из Коњовићеве опере „Кнез од Зете“, арију Станке из опере Биничког „На уранку“… Сања је извела мелодије Рахмањинова, Божића…

Гордана Манојловић Ковачевић (1984) дипломирала је на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву са дипломским радом из предмета Музички облици под менторством проф. др Бранке Радовић, на Одсеку за општу музичку педагогију, 2009. године. Соло певање, на истом факултету дипломирала је 2014. у класи проф. др Сање Остић код које је завршила и мастер студије соло певања.

Пијанисткиња Сања Мартиновић (1990) дипломирала је клавир на Музичкој академији 2013. год. у класи проф. Зорана Јанчића а мастер студије на истој Академији 2015. у класи проф. Биљане Горуновић. Одржала је неколико солистичких концерата, наступала је као корепетитор и у камерним оркестрима. Добила је признање за најбољег студента генерације. Добитница је великог броја награда: прва награда на Интернационалном такмичењу младих пијаниста, клавирски дуо у Италији 2007, друга награда на Федералном такмичењу у Сарајеву 2012, прва награда на Међународном такмичењу „Donne in Musica“ у Крагујевцу 2012, трећа награда на такмичењу „Даворин Јенко“ у Београду 2013. године… Ради као професор клавира у Средњој музичкој школи у Источном Сарајеву где њени ученици имају јавне наступе и освајају награде на такмичењима.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial