Skip to content

Document Header

КОНФЕРЕНЦИЈА „ЈАКА ЖЕНА 2019“ У ХОТЕЛУ „ТОНАНТИ“

КОНФЕРЕНЦИЈА „ЈАКА ЖЕНА 2019“ У ХОТЕЛУ „ТОНАНТИ“ published on

ИЗАБРАНЕ ДАМЕ И ЏЕНТЛМЕНИ ГОДИНЕ РЕГИОНА

Конференција „Јака жена“, догађај намењен женама из привредног, друштвеног и јавног живота региона, одржана је 18. октобра 2019. године у ексклузивном хотелу у Србији, првом регионалном хотелу са 5+ звездица, „Тонанти“, у Врњачкој Бањи. Регионална конференција „Јака жена“ окупила је истакнуте жене из привредног, друштвеног и јавног живота из читавог региона, као и највише представнике локалних самоуправа, привредних комора и туристичких организација, с циљем да подстакне међународну сарадњу и подржи оснаживање жена као значајне покретачке снаге друштва.

Према речима организатора, Дејана Пантића „Након шест успешно организованих манифестација „Дама године“ која се ове године одлуком Привредне коморе Србије и Министарства туризма Владе Србије нашла међу 10 најбољих туристичких манифестација у функцији промоције Србије, покренули смо пројекат Конференција „Јака жена“ са циљем да на једном месту окупимо 1.000  жена и девојака из ширег региона којима ћемо у ексклузивном простору Хотела „Тонанти“ омогућити предавања и тренинге на пет локација са еминентним предавачима и темама које су усмерене на бизнис, life style, туризам,  лепоту, здравље и др. у трајању од 1.000 минута.

Пуно ми је срце што ћемо на један посебан начин подржати и жене и мушкарце који у данашњем времену када су у свету све моралне вредности помериле неки критеријум, ипак задржавају ту неку ноту суптилног понашања, дамског и џентлменског“.

О здравој исхрани, уз евергрин музику говорила је Маја Волк. „Значај воде у животу човека“ назив је презентације Компаније „Omnia Aqua“. Представнице Академије за естетику и козметологију „Purity“ демонстрирале су учесницима бизнис мејкап. Представљен је рад „Физио Центра“,  београдског спортско рехабилитационог центра. Уследила је и модна ревија дизајнерке Јованке Радовановић. Одржане су промоције књига „Савршен план нашег постојања“ Слободанке Терзић, „Духовна башта“ Дивне Гагић и „Небеске хероине света“ проф. Радмиле Тонковић.  Проф. Тонковић сажето, али свеобухватно предочава значајан део светске историје летења. Ова јединствена енциклопедија на тему летења и улози жена у авијацији обухвата преко две хиљаде биографија жена и око 1.700 фотографија у боји. Преведена је на руски језик, а у Русији је, такође, проглашена уџбеником у ваздухпловним и пилотским академијама, средњим стручним школама.

Манифестацију је отворила Бранислава Симанић, директорка Привредне коморе Србије, сектора за предузетништво. У панелу „Јака жена“ учествовали су: Светлана Дражовић, директорка Центра за социјални рад у Краљеву, др Снежана Кнежевић, специјалиста опште медицине, добитница „Montegut award“ на 24. WONCA Светском скупу Удружења лекара опште медицине. Панел под називом „Узмите живот у своје руке“ водила је Индира Попадић, пословни консултант, ментор и тренер. Одржана је и модна ревија Силване Тошић из Пирота. Предавач Драгиша Ристовски са Академије „Dr Gilbert“ водио је панел „Нови концепт лидерства“. „Моја формула до успеха“ панел је окупио предузетнице из региона (Јасмина Павловић, Србија, Бернарда Цецеља, Хрватска, Едита Даутовић, Црна Гора Ирена Јакимовска, СР Македонија) које су на основу личних примера успешног пословања дале драгоцене савете женама које покрећу сопствени бизнис. Модератор панела био је Вања Булић. Дијана Царић као један од предавача на Конференцији „Јака жена“ говорила је присутнима о „Моћи преговарања“. Кроз тему панела обухватила је сегменте шта су јаче стране жена, у чему греше, у чему су боље од мушкараца, а у чему слабије као преговарачи, уз примере успешних жена преговарача као и о фактору успеха у преговарању. Уследила је модна ревија бренда „Carpe Diem“, а потом и панел „Жене у медијима, књижевности и култури“ чије су учеснице биле Дејана Росуљаш, аутор и водитељ емисије „Дејана Talk Show” на ОБН Телевизији, доц. др Милева Павловић, филозоф, теоретичар медија, Валентина Радуловић из Подгорице, а модератор панела била је Виолета Димитрић, аутор и водитељ емисије „Ни црно ни бело“ на KCN ТВ. Дана Ристић, амбасадор Компаније „Stainer“ спровела је регрутацију за рад на бродовима. У панелу „Мој пословни кутак“ могли су се чути савети Ненада Величковића, доктора савремене архитектуре о уређењу пословног и стамбеног простора. Организован је антистрес програм, вежбе и јога са Дрином Пешић, балерином, а Гордана Максимовић промовисала је књигу „Мирис позитивног духа“. Учесници су уживали у моделима модне ревије Драгане Мијатовић. У холу Хотела одржан је Сајам женског предузетништва, а међу излагачима била је и „Срећна овчица“ из Врњачке Бање коју води Снежана Црноглавац.

Угледне госте поздравио је Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања.

– Добро дошли у Врњачку Бању, у овај предиван Хотел „Тонанти“ на ову манифестацију која већ традиционално окупља најуспешније и најбоље компаније, људе и најбоље даме које ћемо сутра окупити и које ће представити своје пословање. Наравно, Врњачка Бања је најпознатија бања у Србији, напосећенија бања у Србији, преко милион ноћења прошле године, ове године у првих девет месеци 700.000 ноћења, тако да је место престижа и место у коме треба да се окупе овако еминентни стручњаци. Желим да се захвалим организатору на још једној успешној организацији, на препознавању квалитета јер награде долазе у праве руке. Ми смо поносни што се то дешава управо у Врњачкој Бањи, месту успешних људи јер последње 3 – 4 године, интензивно, највећи инвеститори из области хотелијерства и туризма у Србији, у Европи, па чак, можемо рећи сада и неки који су у свету, с обзиром да долазе и нове инвестиције и започете су нове инвестиције у Врњачкој Бањи, су управо на овом месту. Наравно, јак маркетинг Општине, велика подршка Владе Републике Србије, велика подршка вас који препознајете квалитет историје онога што Врњачка Бања има, да управо овде се окупљамо, довела је до тога да смо у последње две године градимо и изградили смо и отворили осам нових хотела високих категорија са тенденцијом и трендом да у 2020-ој години отворимо прве врњачке Терме као и један од најлуксузнијих аква паркова у Србији који ће одговорити свим захтевима домаћих али и високобуџетних иностраних гостију и велики Зелени Гарден Парк, који је инвестиција Општине и кинеске компаније, нешто што до сада није виђено на овим просторима, на Балкану, па и шире, рекао је Ђуровић.

Специјалне награде добили су: Компанија „Леверис“, власник  Александар Буторовић, Компанија „Златиборац“, директорка корпоративних комуникација Дијана Савић, Бернарда ДОО Хрватска,  власница Бернарда Цецеља, „Беохрам“  Београд,   Александар Буковац, „Дентал орал центар Милошевић“, Милош Милошевић, „Падрино Монт“  спортска орема Подгорица, Суан Хоџић, „Цакан спорт“,  Радомир Новаковић Цакан – менаџер године, „Глечер обућа“ Куманово, Северна Македонија, Никола Петровски, Компанија „Zepter“ Марија Викторија Живановић, извршни директор продаје, „Ломинго Турс“, Милош Лончар млади менаџер године у области туризма, „Авенија МБНС1“ Ново Село, Ивана Павловић, „Мартини Весто“, Тамара Трифуновић Протић из маркетинг службе, „Нативо намештај“ Маша Буквић, Србија фешн вик, Светлана Хорват, Бата Спасојевић модни дизајнер године, „Беохрам“ Александар Буковац, најуспешније компаније и менаџери.

антрфиле

МИНИСТАР ТРИВАН – ЏЕНТЛМЕН ГОДИНЕ

Министру заштите животне средине Горану Тривану уручено је специјално признање за џентлмена године, у оквиру Регионалне конференције „Јака жена“. Уз захвалност на овом јединственом признању, Триван је нагласио да особине које красе џентлмене проистичу из личне културе и васпитања, који су неопходни у стварању бољег животног окружења за све, и очувања Србије у свом њеном богатству.

– Иако данас зелене идеје о значају здраве животне средине све више узимају маха и локалне самоуправе се својим активностима и пројектима све више укључују у њену заштиту, мора се непрекидно имати на уму да неће бити ни туризма, ни привреде, ни истинског напретка, уколико не побољшамо стање животне средине у Србији, рекао је министар Триван. Признање за џентлмена године додељено је и амбасадору Арапске републике Египат у Србији Амру Алгувејлију. Џентлмени године су и: Вања Булић, Драгослав Ђорђевић и Александар Јовичић.

Титулу „Дама године региона“ 19. октобра добиле су: Љубица  Комленић, Ивона Јевтић, Данијела Дабеска, Анита Радуловић, др Симона Геренчер Пеган, Татјана Грча, Марија Викторија Живановић, Гордана Дерања, Радмила Цветић, Лена Ристевска, Александра Вучковић, Ивана Љумовић, Лидија Таскова Попова, Снежана Обрадовић, Миомира Јовановић, Јелена јанковић, Данијела Пантић, Марија Шабић, Сандра Ђукановић, Јелена Ливерпул и Драгица Милановић.

Антрфиле

СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ „TOP ITALIEN CHEF“

Љубица Комленић, Michelin Master chef, доделила је 19. октобра Top Restaurant Italian chef 2020 A la carte Ресторану Хотела „Тонанти“ и Ресторану „Новак“ из Београда и то су први ресторани у Србији који су уписани на Мишелинову листу. Специјалне награде добили су: Александар Гвоздић, директор Хотела „Тонанти“ – Certificate of Recognition For the best director and manager of the hotel & restaurant, Ана Миленковић, асистент директора – Certificate of Recognition for the Best Manager of the Hotel Serbia, Миљана Копитић – Certificate of Recognition for the Top Italian Talent Chef Serbia, Маринко Илић  – Certificate of Recognition for the Top Italian Chef Serbia и Бранислав Михајловић – Certificate of Recognition for the Best F&B Manager Serbia.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial