Skip to content

Document Header

KОНГРЕС МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

KОНГРЕС МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА published on

Савез удружења медицинских сестара предшколских установа Србије, организовао  је 22. Конгрес у Хотелу „Цептер“ у Врњачкој Бањи, oд 9. до 11 маја.

Око 170 учесника из Србије и Црне Горе,  своја искуства из превентивне заштите деце у вртићима, пренели су једни другима уз исказану потребу да буду део система који вреднује учење и преплиће формално образовање медицинске сестре са стручним усавршавањем, планираним и организованим у оквиру струковног  удружења, кроз различите семинаре, предавања, програме тренинга и обуке. Струковно удружење одговара на потребе професионалног развоја медицинских сестара, као и дела личне одговорности и става према послу који обављају здравствени радници у предшколским установама.

Конгрес је акредитован од стране Здравственог савета Србије за лекаре, медицинске сестре и здравствене техничаре. Овај Конгрес је такође акредитован за здравствене сараднике, посебно за дијететичаре, нутриционисте, дефектологе, логопеде, психологе и педагоге, као и остале профиле са лиценцом Комора у области здравља.

Програм Конгреса обухвата процедуре које медицинске сестре које раде у предшколским установама,  јаслама и вртићима морају да спроведу као обавезне мере или алгоритамске постулате од указивања помоћи деци која су се повредила или су се разболела у току дана, док бораве у вртићу.

„Овакви национални конгреси имају увек један сегмент предавања који се односи на едукацију одраслих, изјавила је Јадранка Спасић, председница Савеза удружења медицинских сестара запослених у предшколским установама.

С.Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial