Skip to content

Document Header

Конгрес Националне асоцијације здравствених радника Србије

Конгрес Националне асоцијације здравствених радника Србије published on

Свечано отварање и пленум Осмог конгреса Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије са међународним учешћем традиционално је уприличено 17. маја у Конгресној сали Термоминералног купатила СБ „Меркур“.Osmi kongres NAUZR

Учесницима Конгреса добродошлицу је пожелео мастер менаџер у здравству Небојша Вацић, председник Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије која има 21.000 чланова.

– Потрудили смо се да ове године едукативна предавања добију мултидисциплинарни карактер јер нам је циљ да појединим презентованим темама дамо шири контекст. На Конгресу ће бити презентовани радови у виду усмених саопштења и постер – презентација, чиме смо дали могућност свима профилима здравствених радника да покажу своја лична искуства у медицинској пракси, рекао је Вацић приликом отварања Конгреса.

Пленарна тема 8. Конгреса била је „Традиционални и нови фактори ризика за развој атеросклерозе“, аутора проф. др sc. мed. Владимира Јаковљевића и коаутора доц. др sc. мed. Владимира Живковића. Конгрес је имао преко 1.500 учесника. Више од 350 радова је пријављено за Конгрес као и 50 акредитованих радова.

Од Небојше Вацића сазнајемо новину која каректерише овај Конгрес, а то је оснивање Секције студената и ученика средњих медицинских школа са задатком да преносе и размењују своја искуства, да стекну искуство учешћа на конгресима и симпозијумима.

– Њихов основни задатак који ће добити од Управног одбора НАУЗР-а да дођу до закључка како задржати младе кадрове у овој земљи. Треба да чујемо младе и њихове идеје и да са тим идејама идемо у Министарство здравља и да покушамо да нађемо неко решење, рекао нам је Вацић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial