Skip to content

Document Header

Крв живот значи

Крв живот значи published on

Одржана свечаност поводом 14. јуна – Светског дана добровољних давалаца крви.Dragan Milenkovic dodeljuje priznanje

У организацији Координационог одбора ДДК и Црвеног крста Врњачка Бања одржана је свечаност у великој сали  Скупштине општине Врњачка Бања, посвећена Светском дану добровољних давалаца крви.

Удружење за културу „Врњачки вез“ песмом „Ово је Србија“ поздравило је окупљене посетиоце, а затим се скупу обратила др Весна Малићанин, председница Црвеног крста у Врњачкој Бањи. Међу бројним даваоцима и активистима Црвеног крста био  је и Иван Радовић, председник Скупштине општине Врњачка Бања. Затим се у име председника Општине Врњачка Бања Бобана Ђуровића обратио Слободан Дишовић, који је посебну захвалност локалне заједнице упутио редовним даваоцима крви, који се увек одазивају свакој акцији, будући да трансфузија крви има велики значај како у спасавању живота, тако и унапређењу здравља људи, јер је приоритетни циљ да пацијенте чека крв, а не да они чекају крв. Председник Координационог одбора ДДК Драган Миленковић је истакао да је током 2015. године на територији Врњачка Бања организовано 13 акција добровољног давања крви, да једато 675 јединица крви. Акције су извођене у Новом Селу, Липови, Руђинцима, Штулцу, Грачацу, Рсовцима, Подунавцима, Вранешима.  Ђаковић Милан, ученик школе „Попински борци“-Пискавац , окупљенима је прочитао свој састав  „Крв живот значи“.

Добровољним даваоцима крви додељене су и пригодне награде као вид захвалности, у виду диплома, захвалница, значки, а за даваоце који су 100 пута дали крв додељени си и ручни сатови. Чланови Удружења за културу „Врњачки вез“ улепшали  су овај догађај својим наступом, рецитујући монолог- рапорт  Степе Степановића својим борцима на Церу.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial