Skip to content

Document Header

Лари Хамет затворио Фестивал “Врњци”

Лари Хамет затворио Фестивал “Врњци” published on

Последње две вечери фестивала „Врњци“ биле су резервисане за госте из САД-а.kvintet

У петак, 29. јула, у Замку културе гостовао је Гитарски квинтет Универзитета из Оклахоме, кога чине четири студента музичког огранка- одељења жичаних инструмената. Квинтет је настао под руководством проф. Ларија Хамета, а Наталија Краин, Алек Кенрик-Купиц, Гантер Хамет и Тејт Слејтон су сјани стеденти гитаре,  његови чланови. Квинтет успешно наступа у Америци, а учешће ових младих и талентованих извођача на Фестивалу „Врњци“ је у склопу њихове европске турнеје која је почела гостовањем у Грчкој.

Концертни „Омаж Џејмсу Болу“, у извођењу Ларија Хамета, гитаристе из САД-а, затворио је овогодишњи Фестивал класичне музике „Врњци“ 2016. године.l.hamet

Лари Хамет координатор је програма за класичну и џез гитару на Универзитету у Оклахоми (САД), где уз основне и постдипломске студије предаје и џез импровизацију. Професионално бављење гитаром започео је са 16. година. Његова уметничка активност обухвата више од 60 концерата годишње, како широм Америке, тако и  у Аргентини, Француској, Грчкој, Мексику, Шпанији и др. Наступа као солиста и са својим џез квартетом. Аутор је више дискографских албума.

Н.П.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial