Skip to content

Document Header

Лекарска уверења за возаче и власнике оружја

Лекарска уверења за возаче и власнике оружја published on

Дом здравља „Др Никола Џамић“ добио је дозволу ресорног министарства за вршење лекарских прегледа и издавање уверења за возаче аматере, професионалце и возаче старије од 65 година, лекарска уверења за лица која раде у посебним условима, уверења за ношење, држање и коришћење оружја.Lekarska uverenja

– Ово је још једна лепа прича за наш Дом здравља. Оно што посебно апострофирам јесте да се први пут ради у Дому здравља. Фебруара месеца смо добили одлуку Министарства здравља да испуњавамо све услове за прегледе возача из прве помоћи и лица преко 65 година, лица која раде на одређеним висинама, лица која подлежу периодичним лекарским прегледима, али из техничких разлога нисмо почели да радимо зато што је било у току реновирање Дома здравља и ординације које су биле предвиђене за те прегледе свакодневно су се мењале и било би неозбиљно да смо прихватили и да не изађемо у сусрет нашим суграђанима како треба. У октобру смо кренули са првим прегледима за лица која носе оружје и за држање и ношење оружја. Лица која су већ прошле недеље кренула са тим прегледима, јавила су се у очну амбуланту, код психијатра, медицине рада и психолога. Психолога немамо, али смо ангажовали лице уговором о пословно техничкој сарадњи. Нема заказивања, прегледи се врше од 12 до 14 часова уторком и четвртком. Како се буде повећавао број заинтересованих лица, ми ћемо им изаћи у сусрет тако што ћемо повећати број дана у недељи када се врше лекарски прегледи.

Што се цене тиче, ми смо се трудили да будемо нижи са ценама од наших колега у Краљеву и Трстенику, тако да је 4.000 динара нека горња граница, а нпр. прегледи за држање и ношење оружја су 2.000 динара, сазнајемо од др Весне Малићанин, директора врњачког Дома здравља.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial