Skip to content

Document Header

ЛЕТЊА ШКОЛА ФИЛМСКЕ КРИТИКЕ

ЛЕТЊА ШКОЛА ФИЛМСКЕ КРИТИКЕ published on

Центар за децу и омладину у сарадњи са Културним центром неколико година уназад организује у оквиру Фестивала филмског сценарија Летњу школу филмске критике за средњошколце.

Филмски новинар Радио Београда, Владимир Џудовић води Школу филмске критике која окупља младе људе, будуће интелектуалце које занима уметност и култура.

– Покушавам да их на неки начин изазовем  да траже нешто ново, да се не задовољавају насловима наших несрећних новина, да се не задовољавају са призорима наших несрећних телевизија, да не гледају ступидне серије које их затрпавају, и интернет и јутјубови, да не пате за инфлуенсерима који намећу своје ставове, што млади људи гутају некритички.

Смисао ове Школе је пробудити децу која су и онако радознала да покушају да погледају нешто другачије од оног што им се свакодневно сервира. Ово је само начин да им се помогне да не робују средини, наметнутом стандарду. Занимљиво је причати са децом о филмовима које смо гледали. Мене занима и коју музику слушају и које књиге читају, јер бити критичар било које области подразумева шире образовање које смо некад стицали у правим гимназијама и правим средњим школама, рекао нам је Владимир Џудовић.

По завршетку Летње школе филмске критике полазници ће добити дипломе.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial