Skip to content

Document Header

ЛУКА ЈАНКОВИЋ ТРЕЋИ НА БАЛКАНСКОМ ШАМПИОНАТУ У ТУРСКОЈ

ЛУКА ЈАНКОВИЋ ТРЕЋИ НА БАЛКАНСКОМ ШАМПИОНАТУ У ТУРСКОЈ published on

На ЕТУ (Европска Триатлон Унија) Балканском шампионату у спринт триатлону у организацији Турске Триатлон Федерације које је одржано од 3. до 4. августа на плажи Картал у Истанбулу, учествовало је преко 500 такмичара из 15 земаља.

Трка у којој је Лука Јанковић учествовао са око 340 такмичара, одржана је другог дана програма у раним јутарњим сатима, подељена у 3 старта због великог броја учесника. У јакој конкуренцији, Лука је успео да се избори за треће место у својој категорији (од 25 до 29 година) и тако донесе у Србију бронзано одличје.

– Задовољан сам постигнутим резултатом, пре свега зато што сам поправио лични рекорд у спринт триатлону. На пливању сам имао блиски сусрет са јатом медуза, што ме је значајно пореметило  у наставку. Што се бицикле тиче, био сам на челу колоне највећи део трке и тако нисам успео да сачувам свежину у ногама и испратим темпо водећа два такмичара на трчању.

Захвалио бих се донаторима који су ми помогли да отпутујем у Турску: Драгану Петронијевићу, Стоваришту „Гигант“, Ани Стојковић и Валентини Крстић.

Посебну захвалност на подршци и мотивисању везаном за моје учешће на Шампионату у Турској дугујем Људмили Медан, која ће бити триатлон судија на Олимпијади 2020, рекао нам је Лука.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial