Skip to content

Document Header

Магија од чоколаде у чоколатерији “Нина”

Магија од чоколаде у чоколатерији “Нина” published on

Марина Бабић из Штулца одважила се да постане предузетница уз субвенцију Националне службе за запошљавање, тако да данас у чоколатерији “Нина” ствара праву магију од чоколаде. “Бог je анђелима дао крила, а људима чоколаду”. Марина је себе пронашла у свету чоколаде, а можда је и чоколада пронашла њу. чоколатерија нина

“Све је почело када сам 2016. године остала без посла.  Желела сам да почнем да радим за себе и да се опробам у сопственом бизнису. Приликом посете једној чоколатерији у Љубљани одушевила сам се израдом њихових фигура од чоколада, тако да сам донела одлуку да упловим у приватни бизнис и отпочнем сопствену производњу.  Међутим, улазак у предузетничке воде подразумева велике трошкове и улагања и с тога сам на почетку ослонац нашла у субвенцијама које додељује Национална служба за запошљавање. Одрадила сам бизнис план и добила субвенције.Оно што морам напоменути је да  Национална служба није ту да би само дала те субвенције, већ су ту и да у неком будућем периоду кроз саветовање помогну у пословању. С тога позивам све младе људе да се информишу у Националној служби за запошљавање и ако им се укаже прилика опробају у сопственој предузетничкој причи” истиче Марина Бабић, власница чоколатерије “Нина”.

Након пар месеци реновирања и адаптирања просторија за рад, Марина је регистровала своју радњу за производњу слаткиша и колача.čokolada nina 2

“Ту љубав према кувању, наследила сам од своје баке Љубице, која је била врсна куварица. Припремала је свадбе, испраћаје, славе. Још као малој, мени је то све било занимљиво и тако сам ја уз баку мало по мало учила. Данас у својој чоколатерији “Нина” производим различите фигуре од чоколаде. За рад користим белгијску чоколаду која важи за једну од најквалитетнијих и најукуснијих, а чији је рок трајања и до годину дана. Тако, за даме имамо ципеле и торбице од чоколаде, ту су и разне врсте чоколадних табли, пралине, шољице, шкољке, телеграме са разним посветама, а оно што најмлађе највише обрадује, поред дечијих фигура од чоколаде, то је чоколадна фонтана која је прави хит на дечјим рођенданима”, наводи Марина.

Иако израда фигура од чоколаде представља примарну делатност у чоколатерији “Нина”, власница исте поручује да су на располагању торте, ситни колачи и слани производи.

“На располагању је и кетеринг сланих производа. Ту су канапеи, ролована меса, разне врсте пита, кифлица, а који су погодни за рођендане, промоције,презентације. Планирам да у наредним месецима изнајмим локал у Врњачкој Бањи, како бих све своје производе изложила и учинила ближим купцима, а до тада исте могу видети на фејсбук страници – Čokolaterija Nina или се информисати путем телефона 060/174-34-34”, речи су Марина Бабић, младе предузетнице из Штулца.

С.У

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial