Skip to content

Document Header

МАЈА МАРИНКОВИЋ

МАЈА МАРИНКОВИЋ published on

МАЈА МАРИНКОВИЋ: МУЗИКА ЈЕ ЉУБАВ КОЈУ ЖИВИМ

У актуелној сезони музичког такмичења на ТВ Прва „Никад није касно“ Врњачку Бању веома успешно представља наша суграђанка Маја Маринковић.  Врњчани одавно познају Мајин раскошни глас, а захваљујући популарном ТВ такмичењу Маја је постала позната у Србији а и шире.

Маја је рођена је у Врању, завршила је Нижу музичку школу одсек – клавир. Била је дугогодишњи новинар и спикер на Радију и Телевизији у Врању.

Музиком се бави више од 20 година, а озбиљнију музичку каријеру није направила због одлуке да се ипак посвети породици.  Зато данас каже да су њена деца Ангелина и Никола две најлепше животне песме. Ипак, признаје да читав живот пева и да је предодређена за музику, од најранијег детињства. Са својом породицом живи у Врњачкој Бањи.

Маја Маринковић освојила је публику, али и жири својим наступима у емисији „Никад није касно“. Већ након првог наступа чула су се предвиђања да може да победи у финалу.

До сада се публици представила песмама „Тамо гдје је све по мом“, „Златни дан“, „Све ти опраштам“ Маје Оџаклиевске, која јој је својевремено била учитељ певања.

У овогодишњем музичком серијалу има одличних певача, али Маја се издваја по свему, и може се слободно рећи да је најаутентичнија у сваком погледу. Својим моћним гласом може да испрати све музичке жанрове. Она ужива док пева и слушаоци имају привилегију да осете дивну енергију којом Маја зрачи приликом наступа.

Због пандемије, која је зауставила регуларно емитовање и нормалан ток емисије, Маји предстоји 4. круг снимања који су померили за почетак октобра.

На њеним наступима можете да чујете и баладе народних певача, песме које су тренутно актуелне код млађе популације, с обзиром на њен богат и разнолик репертоар. Али када је њена дискографија у питању, ту не жели да прави компромисе. Остаје доследна свом музичком изразу којим достојанствено представља своје ауторске песме „Босонога самба“ и „Иза осмеха – судар без преживелих“. Изграђен и јасан став по том питању је издваја из масе других уметника. Маја Маринковић је прави представник поп – џез сцене на нашим просторима, и као таква ужива поштовање, како својих колега, тако и свих људи који су имали прилике да је чују.

– Драго ми је што ме по лепој музици и лепим песмама људи препознају и памте. Велика је одговорност доследно пратити свој сан и свакодневно бити оно што стварно јеси. Зато ми је важно да будем искрена према себи прво, како у музици тако и у животу, а онда и према другима.

Емисија „Никад није касно“ је спектакуларан шоу са сјајним водитељским паром Драганом Катић и Жиком Јакшићем, са врхунским жиријем који предводи Саша Милошевић Маре. Ту су и феноменални људи у оркестру Александра Софронијевића о којима имам само речи хвале. Уживам на сцени. Дивно је. Радим оно што волим свим срцем, и то је један од великих благослова на коме сам захвална Богу. Поносна сам што сам Врњчанка и што у овом врхунском шоуу представљам Врњачку Бању.

Музику не доживљавам као посао него као љубав коју живим. Највише у ме испуњавају дани проведени са децом, јер ништа лепшег и вреднијег за мене нема, од њихових загрљаја и смеха, рекла нам је Маја Маринковић.

Маја је одличан промотер Врњачке Бање, а Врњчани ће свим срцем навијати за њен пласман у финале.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial