Skip to content

Document Header

Манифестација „На Десанкин дан“ по четврти пут на Мосту љубави

Манифестација „На Десанкин дан“ по четврти пут на Мосту љубави published on

 

“Поводом 118 година од рођења песникиње Десанке Макисмовић, 19. маја ће, у Врњачкој Бањи, по четврти пут бити организована манифестација „На Десанкин дан“.

Пре 118 година рођена је велика српска песникиња Десанка Максимовић, која је била чест гост Врњачке Бање.

Поред моје Бранковине, дубоку у мом срцу је Врњачка Бања, место где се на малом простору спаја много различитости. Ово је простор где је природа у пуној боји, и као да управо је сисшла са сликарског платна“, рекла је Десанка Макисмовић приликом једног свог боравка у Бањи и на тај начин нас учинила поносним и вечно захвалним, каже Горан Каравесовић из Туристичке организације Врњачке Бање, и додаје, да ће ускоро бити постављена Десанкина биста у централном врњачком парку.

Поводом годишњице од Десанкиног рођења, у Врњачкој Бањи, по четврти пут, у четвртак 19. маја биће организована манифестација „На Десанкин дан“.

index (4)

Гости Десанкиног дана биће певачица Бети Ђорђевић, писци Слододан Станишић, Миодраг Јакшић, Небојша Лапчевић и Љубиша Ђидић, који ће представити своју нову књигу „МОЈА ДЕСАНКА“.

Млади и талентовани рецитатори из врњачке Угоститељско туристичке школе, казиваће Десанкине песме.

Програм почиње у 12 часова и предвиђено је да траје 60 минута, на Мосту љубави, који је био мотив да Десанка Максимовић приликом једног од честих боравака у Врњачкој Бањи, напише једну од својих најлепших песама „Молитва за љубав“.

Организатор и покретач ове манифестације је Туристичка организација ВрњачкеБање.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial