Skip to content

Document Header

Међународна конференција Факултета за ХИТ у Врњачкој Бањи

Међународна конференција Факултета за ХИТ у Врњачкој Бањи published on

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу организовао је Међународну конференцију под називом „Туризам у функцији развоја Републике Србије“,  која се одржава у Врњачкој Бањи од 1. до 3. јуна 2017. године.хит

Конференцију је отворио и  учеснике поздравио  декан Факултет за ХИТ у Врњачкој Бањи, проф. др Драго Цвијановић, а затим се окупљенима обратио Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања  и пожелео добродошлицу. Међу гостима били су и проф. др Ана Ланговић Милићевић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја и државни секретар Министарства за рад,запошљавање, борачка и социјална питања,  проф. др Ненад Иванишевић.

 На конфренцији учествује  велики број научних радника  из земље и иностранства- Русије, Шпаније, Македоније, БиХ, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске, Португалије, Украјине, Румуније.

У музичком делу програма учествовали су ученици Музичке школе “Стеван Мокрањац” из Краљева.

Циљ ове конференције је размена идеја и искустава учесника из земље и иностранства, успостављање сарадње са другим институцијама, анализа могућности ефикаснијег изналажења начина да кроз примену добре праксе дођемо до закључка у ком правцу треба да се у будућности развија туризам у Србији, односно на који начин повезати све делатности (привредне и ванпривредне) у функцији бољег коришћења привредних ресурса, већег запошљавања и вишег стандарда нашег становништва.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial