Skip to content

Document Header

МЕЂУНАРОДНИ МИТИНГ ДОМАЋИН ПРВОГ АИКИДО ТАКМИЧЕЊА У СРБИЈИ XIII CHAMPION OF KRALJEVO 2016

МЕЂУНАРОДНИ МИТИНГ ДОМАЋИН ПРВОГ АИКИДО ТАКМИЧЕЊА У СРБИЈИ XIII CHAMPION OF KRALJEVO 2016 published on

У Краљеву у новој Хали спортова 6. марта 2016. одржан је 13. по реду Међународни турнир у каратеу и борилачким вештинама „Champion of Kraljevo“ у организацији Карате клуба „Реикон“ из Краљева. Уводну реч имао је проф. Зоран Јаковљевић, председник Oрганизационог одбора. Он је поздравио присутне госте и представио све учеснике. Након доделе захвалница учесницима, присутнима се у име покровитеља Града Краљева обратио Небојша Симовић, начелник Рашког округа. Симовић је  пожелео пуно успеха такмичарима и прогласио међународни турнир отвореним. На овогодишњем турниру учествовало је 579 такмичара из шездесет једног клуба из Румуније, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије.Aikido1

Друштво за борилачке вештине „Центар за развој аикидоа“ представљали су:  Кристина Јовановић, Милан Милосављевић, Гордана Црноглавац, Страхиња Миловановић, Мина Прокић, Теодора Дабић, Полина Борискина, Угљеша Жерађанин, Александар Лазовић, Филип Лазић, Игор Плањанин, Бојан Максимовић, Драган Сеочанац, Никола Арсенијевић, Владана Вукојевић, Немања Крљар, Урош Жерађанин, Александар Ћирић, Ивана Регоје, Александар Кљајић, Предраг Алимпић, Небојша Алимпић (тренер) и Славко Алимпић (председник).

У дисциплини „Martial arts Demo / екипно“, Центар за развој аикидоа освојио је прво место и златну медаљу.

У склопу овог међународног турнира, одржано је прво званично аикидо такмичење у Србији: „SHODOKAN AIKIDO RANDORI“. Ово такмичење резултат је сарадње Центра за развој аикидоа и Јапанске шодокан аикидо федерације чији је Центар члан.

Такмичари Гордана Црноглавац, Владана Вукојевић, Никола Арсенијевић, Александар Кљајић, Игор Плањанин, Драган Сеочанац, Александар Лазовић и Филип Лазић и судијски трио Кристина Јовановић, Бојан Максимовић и Небојша Алимпић први су учесници и пионири такмичарског аикидоа у Србији.

Коначни резултат овог тамичења је следећи:

Прво место и златну медаљу освојио је Филип Лазић – шампион Краљева у шодокан аикидоу за 2016. годину; друго место и сребрну медаљу освојио је Игор Плањанин – вицешампион Краљева у шодокан аикидоу за 2016. годину; треће место и бронзане медаље освојили су Гордана Црноглавац и Никола Арсенијевић

Шодокан Аикидо , за разлику од других користи спаринг, такмичења и правила базирана на такмичарском духу на тренингу. Увођење такмичења служи да се при тренирању аикидоа буде оштрији и сконцентрисанији, а сам аикидо на контролисан начин усавршава у реалној ситуацији.

Подсећања ради, Центар за развој аикидоа члан је САФ-а од 2014. године, чиме је започео сарадњу са овом Светском аикидо федерацијом. Сарадња је настављена позивом САФ-а у  Јапан и студијском посетом инструктора Небојше Алимпића 2. ДАН седишту САФ-а у Осаки у Јапану где је имао специјалну десетодневну обуку која је обухватала преко двадесет тренинга шодокан аикидоа. По повратку из Јапана у Центру за развој аикидоа уводи се Шодокан аикидо у програм обуке Центра.

Спортско удружење Цент за развој аикидоа основано je 21. септембра 2009. године у Врњачкој Бањи.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial