Skip to content

Document Header

„МЕРКУР“ ПОНОВО УЛАЗИ У КОВИД РЕЖИМ РАДА

„МЕРКУР“ ПОНОВО УЛАЗИ У КОВИД РЕЖИМ РАДА published on

Брига за здравље грађана, као подршка Министарству здравља у борби против пандемије: Специјална болница „Меркур“ реорганизовала своје ресурсе, уз стриктно поштовање мера које препоручује струка.

Меркур поново Ковид болница

На основу одлуке Министарства здравља Републике Србије, Специјална болница „Меркур“ од 26. новембра почиње да прима пацијенте оболеле од Ковид-19 вируса. „Меркур“ је тиме добио значајну улогу да помогне колегама из здравственог система Србије у борби против опаке болести, у тренутку када се пандемија у Србији шири.

– У време када је пандемија у великом налету у нашој земљи, велика је одговорност бранити животе наших грађана. Преласком у режим Ковид болнице, „Меркур“ улази у борбу за одбрану наше отаџбине тако што ће да брине о оболелима.

 Организација рада биће постављена по свим принципима за очување здравља запослених и њихових породица, а тиме и безбедност Врњачке Бање као дестинације. Све своје ресурсе „Меркур“ ставља у службу борбе за здравље грађана оболелих од корона вируса, како би Врњачка Бања несметано наставила свој туристички живот када се епидемија оконча, изјавио је директор „Меркура“ др sc. med. Дејан Станојевић.

Током пролећа  „Меркур“ је већ био у Ковид систему и то искуство биће  искоришћено и у овој етапи рада. „Меркурови“ лекари, сестре и помоћни радници,  још тада су прошли комплетну  едукацију. Искуства која су размењена са тимовима  за сузбијање и борбу против епидемије из Кине и Русије, биће употребљена у циљу пружања што квалитетније здравствене услуге уз највиши ниво безбедносних мера.

У обавештењу Министарства здравља стоји да се „лица код којих је дијагностиковано присуство заразне болести Ковид-19, изазвано вирусом SARS-CoV-2, почев од 26. новембра 2020. године, упућују ради лечења у Специјалну болницу за лечење и рехабилитацију  „Меркур“ у Врњачкој Бањи”. У складу са обавештењем, директор Станојевић донео је одлуку о раду организационих једница у режиму ковид-болнице, која се односи на измену режима рада за медицински сектор (лекари и медицинско особље) и за немедицински сектор (хотелско-ресторанске, комерицјалне, правне, маркетинг, помоћне и финансијске службе, велнес и аква центар…).

„Све службе прилагодиће свој рад новонасталој ситуацији и поступаће у складу са налозима директора и непосредних руководиоца. Неке службе обављаће своје пословне активности ван просторија послодавца (рад од куће), док ће поједини радници бити на принудном или годишњем одмору“, стоји у Одлуци директора.

Колектив „Меркура“ свих година свог пословања радио је на очувању и побољшању здравља својих гостију и ова мисија се не мења ни у овим изазовним временима. Надају се да ова ситуација неће трајати дуго и да ће из ње изаћи са најбољим резултатима, а након тога се брзо вратити својим редовним пословима пружања бањског одмора и лечења грађанима Србије.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial