Skip to content

Document Header

„МЕРКУРОВИ“ ПРЕДСТАВНИЦИ НА КОНГРЕСУ У ИНДИЈИ

„МЕРКУРОВИ“ ПРЕДСТАВНИЦИ НА КОНГРЕСУ У ИНДИЈИ published on

ПОВЕЗИВАЊЕ НАЈЕМИНЕНТНИЈИХ ИНСТИТУЦИЈА МЕДИЦИНСКОГ ТУРИЗМА

Руководилац маркетинга Миодраг Миљковић и референт маркетинга Срђан Кожетинац, део су делегације из Србије која је посетила Међународни конгрес медицинског туризма који је одржан 13. –  15. новембра у Индији, под називом „Предности здравствене неге“. Овај догађај окупио је у учеснике из преко 70 земаља у циљу размене искустава, повезивања људи и стварања нових пословних прилика када је медицински туризам у питању. Конгрес је свечано отворила Девлина Цхакаватри из FICCI – Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry.

Тим „Меркура“ имао је преко двадесет Б2Б сусрета, са представницима здравствених институција, туристичким оператерима и представницима медија. Један од састанака одржан са представницима „Apollo Hospital“, водећим центром за здравстве услуге у Азији који укључује болнице, апотеке, клинике за примарну негу и дијагностику. Тема састанка била је сарадња у области дијабетеса, где  „Меркур“ поседује велико знање и искуство с обзиром да је Национални центар за дијабетес у Србији.

Делегацију из Србије уз „Меркуров“ тим чинили су врхунски стручњаци здравства Србије: проф. др Драган Поповић из Клиничког центра Србије, проф. др Владимир Јаковљевић, декан Факултета медицинских наука у Крагујевцу и проф. др Берислав Векић, државни секретар у Министарству здравља Републике Србије. Српска делегација је била у прилици да обиђе Медицински факултет Схарда, водећу образовну институцију у Индији и упозна се начином и организацијом рада.

Овај догађај отвара многе могућности за сарадњу и развој за све учеснике, узимајући у обзир да се Индија позиционирала као лидерска дестинација за пацијенте широм света, уз константни раст прилива од медицинског туризма. Лечење светске класе и најсавременије болнице у Индији створили су врло повољну атмосферу за пацијенте различитог степена болести и њихово лечење у најбољим објектима.

Индустрија медицинског туризма појавила се као један од најбрже растућих сегмената туристичке индустрије упркос глобалној економској кризи. Индија је водећа дестинација медицинског туризма у Азији са преко 500.000 страних пацијената, што доноси овој земљи значајне приходе. Индија се у пружању услуга руководи „љубазношћу у туризму“ и „фокусом на пацијенту“.

Конгрес је приказао  Индију као огромну базу медицинских способности, и створио могућности за здравствену сарадњу између земаља учесница.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial