Skip to content

Document Header

“Меркуру” додељен Халал сертификат

“Меркуру” додељен Халал сертификат published on

„Меркур“ прати најновије туристичке трендове у контроли квалитета, константно се развија и напредује. Здравственом и спа центру „Меркур“, 15. новембра свечано је додељен Халал сертификат, у малој сали „Новог Меркура“.Merkur dobio halal sertifikat

У присуству медија, гостију и запослених, директор Агенције за сертифицирање халал квалитета у Србији,  Самир Тандир, уручио је Халал сертификат директору „Меркура“, др sc. мед. Дејану Станојевићу.

– Ово је нова пословна шанса за „Меркур“, и надамо се да ћемо овим новим стандардом квалитета отворити врата за неку нову циљну групу и нове госте, изјавио је директор „Меркура“ овом приликом.

Према речима Јасмине Милетић, менаџера објекта „Нови Меркур“, годинама уназад „Меркур“  успешно послује ослањајући се на принципе QМS –а и HCCP стандарда, у циљу обезбеђења врхунског квалитета за своје госте.

„Меркур“ је први здравствени центар у Србији који поседује Халал сертификат. Последњих година тражња за Халал производима је растућа у хотелијерству и ресторатерству, па је „Меркур“ као модеран туристички објекат у Врњачкој Бањи, то препознао као своју шансу. Халал се у свему ослања на постојеће принципе квалитета и безбедности хране, поштујући захтеве гостију муслиманске вероисповести. Халал квалитет подразумева скуп примењених поступака у процесу припремања и послуживања хране, као и укупне карактеристике услуга које су у складу са шеријатским законима.

– Постоје међународна истраживања која показују да су две трећине купаца халал производа немуслимани, јер их сматрају додатно провереним и квалитетнијим. Велики број противника ГМО такође купује робу са халал сертификатом, рекао је Самир Тандир.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial