Skip to content

Document Header

МИНИСТАР НЕНАД ПОПОВИЋ ПОСЕТО ВРЊАЧКУ БАЊУ

МИНИСТАР НЕНАД ПОПОВИЋ ПОСЕТО ВРЊАЧКУ БАЊУ published on

Министар без портфеља у Влади Републике Србије, задужен за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић, приликом посете нашем месту 3. јуна, изјавио је да би Врњачка Бања, поред здравственог, конгресног и спортског туризма, требало да развија и иновациони туризам.

Да би постала иновациони „старт ап“ центар, Врњачка Бања мора да аплицира на конкурсима Владе Републике Србије али и да обезбеди одговарајући простор, чије опремање такође финансира Републичка Влада.

– Велики су потенцијали Врњачке Бање, посебно за иностране туристе. Сигуран сам да је потенцијал доласка туриста из Русије огроман и још увек неискоришћен. Требало би више да се ради на промоцији овог блага које Србија има у Врњачкој Бањи. Желимо да користимо све могућности верског туризма у Србији као православној земљи. Доласком руских туриста, увек уследи и долазак руских инвеститора, присетимо се само Црне Горе и бума који је постигла у туризму, када су,  доласком туриста из Русије, највећи инвеститори били  баш из Русије, изјавио је министар Поповић, на конференцији за медије, после састанка са председником општине и његовим сарадницима.

Србија поред својих природних богатстава, има и најбоље инжењере, по оценама свих светских меродавних организација. Зато смо и први у југоисточној Европи у иновацијама али и у иновационом потенцијалу који развијамо кроз наше техничке факултете. Посебно су постале значајне иновације у туризму, о чему је министар Ненад Поповић највише разговарао са општинским руководством.

– Највише смо разговарали о могућностима да Врњачка Бања добије свој први иновациони „старт ап“ центар, свој дигитални „хаб“, који ће ући у мапу дигиталних „хабова“ свих највећих туристичких места у Европи. Данас је тренд у Европи да се у свим туристичким местима  поставе иновациони „старт ап“, дигитални „хабови“, у којима туристи, који желе да се баве иновацијама и новим технологијама имају своје место. Иновациони номади су познати данас у целом свету, то су млади богати људи који имају своје озбиљне „старт ап“ иновационе компаније, раде по целом свету и проводе по неколико месеци, сваке године на другим местима, а Врњачка Бања са својим фантастичним туристичким потенцијалима и изузетним географским положајем, дивним људима, одличном храном, а сутра и са иновационом и „Ај Ти“ инфрастуктуром, сигурно ће бити веома пожељна дестинација, за све оне који се баве иновационим технологијама, рекао је министар Ненад Поповић за Врњачке новине.

– Имали смо више тема које се тичу иновација у Врњачкој Бањи и сматрамо да je после подизања високих стандарда у области туризма и уређења јавних површина, наш следећи циљ  да радимо на развоју иновационог туризма јер желимо да будемо конкурентни, не само на Балкану, већ и шире. Пријавићемо се на будуће конкурсе, искрено се надам да ћемо имати иновациони „старт ап“ центар у Врњачкој Бањи и сасвим сигурно ћемо обезбедити простор, изјавио је председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић. У делегацији министра Ненада Поповића, на састанку у кабинету председника општине, били су: Душан Жарковић, шеф његовог кабинета, народни посланици Јован Палалић, Снежана Петровић и Слободан Алавања, кандидат за народног посланика на листи „Александар Вучић – за нашу децу“. Своју посету Врњачкој Бањи, министар Поповић и његови сарадници, завршили су обиласком врњачког парка и центра, у друштву председника општине Ђуровића и његових сарадника.

С.Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial