Skip to content

Document Header

На XIV Међународном турниру у каратеу и борилачким вештинама, Врњчани освојили медаље

На XIV Међународном турниру у каратеу и борилачким вештинама, Врњчани освојили медаље published on

У краљевачкој Хали спортова 5. марта  одржан је 14. по реду Међународни турнир у каратеу и борилачким вештинама „Champion of Kraljevo“ у организацији Карате клуба „Реикон“ из Краљева.Karate i aikido

На овогодишњем турниру учествовало је 500 такмичара из 55 клубова из региона и Србије. Врњачку Бању представљали су чланови Карате клуба Врњачка Бања“ и Друштва за борилачке вештине „Центар за развој аикидоа“.

Каратисти КК „Врњачка Бања“ постигли су одличан успех. Златне медаље освојили су: Анита Трнавац, Марта Трифуновић и Филип  Бурмазовић. За сребрну медаљу изборила се Вишња Трнавац док су треће место и бронзу освојили су  Милош  Атанасковић  и   Лука   Боћанин.

Друштво за борилачке вештине „Центар за развој аикидоа“ представљали су: Огњен Алимпић  –  најмлађи такмичар на турниру,  Гордана Црноглавац, Страхиња Миловановић, Теодора Дабић, Михаило Дабић, Угљеша Жерађанин, Урош Жерађанин, Бојан Максимовић, Драган Сеочанац, Александар Лазовић, Никола Јелић, Александар Ћирић, Страхиња Миловановић, Анђела Чолић, Немања Савковић, Александар Ђорђевић, Небојша Алимпић (тренер) и Славко Алимпић (председник).

У дисциплини „Танто рандори“ прво место освојио је Драган Сеочанац, сребрну медаљу освојио је Александар Лазовић док су бронзане медаље освојили Бојан Максимовић и Александар Ђорђевић.

У дисциплини „Мартиал артс Демо / екипно“, Центар за развој аикидоа освојио је прво место и златну медаљу.

– У складу са Акционим планом Центра за развој аикидоа за увођење и ширење такмичарског шодокан аикидоа у Србији за период 2015 – 2019, Центар за развој аикидоа предузима редовне активности на промоцији овог стила аикидоа у Србији. Почетком ове године донет је сет докумената неопходних за стварање такмичарског оквира у шодокан аикидоу: Правилник о систему такмичења у шодокан аикидоу, Правилник о типовима такмичења, Правилник о систему бодовања и Календар такмичења. XIV Champion of Kraljevo је један од догађаја у наведеном Календару такмичења у оквиру кога је одржано и шодокан аикидо такмичење. Обзиром да смо тренутно једина аикидо организација у Србији која се бави такмичарским аикидоом и једини чланови Светске шодокан аикидо федерације у Србији, пажњу у будућем периоду ћемо усмерити на промоцију овог стила аикидоа и окупљање аикидо организација заинтересованих за учешће у шодокан аикидо такмичењима, обзиром да је овај такмичарски стил аикидоа компатибилан са свим светски признатим аикидо стиловима, рекао нам је Небојша Алимпић.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial