Skip to content

Document Header

Најбољи и најуспешнији врњачки виолиниста

Најбољи и најуспешнији врњачки виолиниста published on

Ђак генерације ОМШ „Стеван Мокрањац“из Краљева, Одељење у Врњачкој Бањи, виолиниста Александар Илијовски у класи проф. Анушке Николић одржао је 30. јуна у Замку културе солистички концерт уз клавирску сарадњу Сузане Сајић.Duo Decaci sa profesorkom Anuskom

Његови гости били су: Реља Јаковљевић (гитара) у класи проф. Живојина Илића, Ања Јосифовић (клавир) у класи проф. Иване Цветковић, Милица Трифуновић (клавир) у класи проф. Иване Цветковић и Милица Петрушић (виолина) у класи проф. Анушке Николић.

Ове 2017. године  Александар нас је обрадовао са чак 7 првих награда: „Бинички“, Класик Арт Фестивал Шабац, Међународно такмичење „Даворин Јенко“, Међународно такмичење у Нишу, Републичко такмичење у Београду, и две прве награде на Фестивалу музичких и балетских школа Србије у Зрењанину.

Концертни репертоар обухватио је дела Хендла, Моцарта, Бетовена, Хенрикеса, Гација… Импресионирао је публику дуо „Дечаци“ – Александар и Реља, посебно са извођењем популарне песме „Stairway to Heaven“ (arr. David Galvez).

Александар Илијовски одушевио је публику и за то био је награђен бурним аплаузима верне публике која годинама прати узлазну каријеру малог – великог уметника.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial