Skip to content

Document Header

НАСТУП ХОРА „АБРАШЕВИЋ“ У ЛУЧАНИМА

НАСТУП ХОРА „АБРАШЕВИЋ“ У ЛУЧАНИМА published on

Хор „Абрашевић“ је наступио са четири композиције

Поводом великог јубилеја Наменске индустрије „Милан Благојевић“ из Лучана, а на позив тамошњег Црквено – варошког хора „Свети Сава“, са којим Хор „Абрашевић“ има вишегодисњу сарадњу, одржан је 14.маја заједнички концерт, на коме је присутна публика уживала у композицијама са којима су наступили чланови оба хора.

Хор „Абрашевић“ је наступио са четири композиције, и то: „Молитва за Србију“, „Ангел вопијасе“, „Ајде слушај, слушај, калес бре Анђо“ и на крају са нумером „Свилен конац“.

После концерта, домаћини су приредили лепу закуску, на којој у лепом расположењу, чланови оба хора, уз песму и игру, наставили са дружењем. Оба хора негују репертоар који је веома сличан, тако да је договорено да се убудуће међусобна сарадња  интензивира, на задовољство како чланова оба хора, тако и публике у оба града.

Треба истаћи и чињеницу да је хор из Лучана, приликом гостовања као гост „Абрашевића“, на Васкршњем концерту, добио највише аплауза од свих присутних хорова, што је био случај и приликом ранијих њихових наступа на овом сада већ традиционалном културном догађају, који Врњачку Бању издваја као град где  хорско певање, све више и више, добија високо место на лествици културних догађаја.

Ванчо Рунтески

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial