Skip to content

Document Header

Нова фасада Основне школе у Липови

Нова фасада Основне школе у Липови published on

Председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, са својим сарадницима, обишао је Основу школу у Липови, на којој је постављена нова фасада.vrnjacka banja skola u lipoviОсновна школа у Липови која је изграђена 1953. године, током деценија свог постојања доживљавала је бројне успоне и падове – број ученика је варирао, чак је у једном периоду школа била и затоврена. Озбиљнија улагања у ово истурено одељење ОШ” Попински борци”, почело је тек пре две године,  када је подигнута ограда и изграђен терен за мале спортове, да би ове године учионице добиле нову столарију, а читава зграда и нову фасаду.vrnjacke novine osnovna skola u lipoviОву четворогодишњу школу, коју тренутно похађа 5 ученика, као и 15 малишана у предшколском одељењу, у среду 04. новембра, обишао је председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, у пртатњи помоћника Ивана Џатића и заменика председника СО Врњачка Бања, Ивана Радовића.

“Пре свега напоменуо бих да смо у обиласку свих школа пре пар месеци, установили где је заиста неопходно хитно, интервентно улагање, у сређивање постојећих објеката. Један од тих објеката је и школа у насљеном месту Липова , где је поред јако лоше фасаде, јако лоше столарије, детектовано још неколико проблема, које треба отклонити. У овој првој фази, а радови ће се наставити до краја године, одрађена је потпуна фасада на школи, замењен је део столарије и урађен је овај простор око школе, који је био, морамо рећи, у једном недозвољеном стању, јако лоше одржаван и зарастао од разног растиња”, рекао је Бобан Ђуровић.

У наредним месецима, локална самоуправа ће настојати да постављањем одређених спортских реквизита, радови на спортском терену буду приведени крају, замену столарије која није замењена, да би се након тога приступило почетку радова на унутрашњем уређењу школе, а све у циљу стварања амбијента, који би привукао што већи број ђака из овог краја, а који тренутно у великој већини наставу похађају у матичној школи.

“Циљ управо и јесте да се улагањем у стандард ове школе, сва она деца која живе на простору Липове, задрже управо овде и да ту похађају наставу. Сложићете са да уколико санитарни чворови нису уређени, уколико је школа у јако лошем стању, уколико не постоји терен за фискултуру на отовреном и многе друге предности, које делегирају да ли ће дете ићи у једну или другу школу, односно један или други објекат су заиста неопходни да бисмо успели у циљу и намери, а то је да децу лоцирамо и задржимо овде . Јако добра перспектива, да предшколска установа која је отворила своје истурено одељење овде, има толики број полазника, што је свакако добра основа за њихово будуће школовање управо у овој школи. Уколико будемо успели у намерама, а сигуран сам да ћемо овој школи успети да вратимо имиџ, пре свега кроз улагање и саму санацију објекта, очекујемо да ћемо и број деце задржати овде. То је јако добра замисао људи који воде ово место, пре свега мислим на одборнике из места Липова, али и све оне који се залажу да Липова добије оно што заслужује, кроз уређење путне инфраструктуре,  кроз уређење школског објекта и свих оних комуналних делатности које су јако битне за живот сваког грађана”, закључује први човек врњачке општине.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial