Skip to content

Document Header

Нова столарија школе у Пискавцу

Нова столарија школе у Пискавцу published on

Сарадњом локалне самоуправе и Савета родитеља Основе школе “Попински борци”, школа у Пискавцу, до почетка другог полугодишта добија нову столарију.osnovna skola piskavac vrnjacka banja

Предах између два полугодишта школске  2015/16. године, биће искоришћен да се на девет учионица школе у “Пискавцу” комплетно замени столарија. Радови који се финансирају 50% из средстава буџета, а 50% из средстава која су прикупили родитељи, биће завршени до 17. фебрара, када стартује друго полугодиште.

“Крајем прошле године, Савет родитеља Основне школе “Попински борци”, упутио је  захтев према локалној самоуправи, у смислу удруживања финансијских средстава, а везано за тзв. ђачки динар с којим савет располаже и намером да се изврши замена столарије у Основној школи “Попински борци”, у Пискавцу”, наводи Иван Џатић, помоћник председника општине Врњачка Бања.

Заједничким снагама и удруженим средствима локалне самоуправе и Савета родитеља, обезбеђен је износ од милион динара, колико је потребно за комплетну замену столарије на девет учионица.stolarija u skoli u piskavcu vrnjacke novine

“Савет родитеља је обезбедио 500 хиљада динара, а другу половину неопходних средстава од 500 хиљада, обезбедила је локлана самоуправа. То је један пример, како заједничким снагама можемо одрадити оно што је заиста неопходно, а то је да нашим млађим категоријама становништва обезбедимо адекватне услове за стицање знања. Сигуран сам да се нећемо зауставити на овоме и да ћемо у наредном периоду радити на исти овакав начин”, речи су Ивана Џатића.

У претходном периоду, локална самоуправа велику пажњу посветила је улагању у инфраструктуру основних школа.

“Прошле године смо у “Попинским борцима” уложили 5 милиона динара у реконструкцију тоалета, док је школа у Липови, први пут од свог оснивања добила једно ново рухо.  Почело се са заменом столарије, преко уређења фасаде, до замене спортских реквизита. Нисмо заборавили ни школе у сеоским подручјима. На школском дворишту школе у Штулцу, постављена је ограда, чиме је обезбеђена сигурност ученика, који ту школу похађају. Радови се изводе и у школи у Врњцима. Поред спољашње фасаде, одрађене су и учионице, како би добле један адекватнији изглед, а морам напоменути да је направљен договор да школско двориште у Врњцима, ускоро добије нову ограду. Улагањем у школе на сеоском подручју, обезбеђивањем адкеватних услова и адекватног професионалног кадра који ће обучавати децу, једини је начин да убедимо родитеље да децу уписују у истурена одељења матичних школа и тиме спречимо гашење школа, што нам је првенствени циљ”, истиче помоћник председника Џатић.

У наредном периоду локална самоуправа наставља са улагањем у основно образовање и то најпре сређивањем унутрашњости школе у Липови, чиме ће ова школа у потпуности бити реновирана.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial