Skip to content

Document Header

НОВАК ЂОКОВИЋ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

НОВАК ЂОКОВИЋ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ published on

НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР СВЕТА ПОНОВО НА ТЕРЕНИМА СЦ „КАРОВИЋ“

Када је у септембру прошле године први пут посетио тениске терене Спортског центра „Каровић“  Новак Ђоковић је изразио жељу да у будућности један део припрема има у Врњачкој Бањи баш на овим теренима. Нико се није надао да ће се то десити већ почетком јуна ове године.

Након доласка из Шпаније и договора око хуманитарног тениског турнира Адриа тура, Новак је одлучио да један део одмора и припрема за овај тениски спектакл проведе баш у Врњачкој Бањи.

Неколико тренинга је урадио у миру предивне природе у којима се налазе тениски терени у Новом Селу. Домаћин Стеван Каровић и његов тим  потрудили су  се да Новак и његов брат Марко Ђоковић који је био у улози спаринг партнера на тренинзима имају потребан мир током тренинга. Али како овакав догађај не може да се сакрије, мала група људи међу којима сам био и ја као заљубљеник тениса имала је прилику да одгледа последњи тренинг у Врњачкој Бањи пред одлазак на Адриа тур.

Целе ноћи и јутра падала је киша. А онда у 10 сати грануло је сунце. Стигао сам на тениске терене. И стигао је Новак. После загревања у хали кренуо је на терене. Почео је спектакл. Чињеница да седим на један метар раздаљине од терена где тренира најбољи тенисер света деловала је као сан. Да сам добио прилику да будем у његовој ложи на Роланд Гаросу не би ми пружила толико задовољства као тај дан у Новом Селу. Током нешто више од сат времена класичног тренинга имао сам прилику да видим колико је и Марко Ђоковић одличан тенисер. Са милиметарском прецизношћу погађао је места која је Новак желео да би увежбавао поједине ударце. Све је било нестварно тог дана. Терени равни као стакло, дан сунчан, ветар таман да буде пријатно. А онда је кренуо прави спектакл. Марко и Новак су за нас неколицину приредили прави спектакл играјући меч један против другог. Сваки ударац савршен. Сваки сервис прецизан.

И поново је  доказао да  је човек из народа. Замолио је Николу да му нашпанује рекет, са пуно поверења и без икаквих запиткивања. Када је завршио тренинг са свима се руковао, фотографисао не скидајући осмех са лица. Када је ушао у ауто и напустио терене у Новом Селу почео је невероватан пљусак. И био нам је потребан да нас све поново врати у реалност да нисмо ни у Паризу ни у Мадриду.

Касније тога дана имао је састанак са Стеваном Каровићем и Нелом Спасојевић око пројекта који су започели у основним школама. Како ми је Стеван рекао, Новак је желео да чује и његово мишљење да ли да се програм бесплатног тениса спроводи само у првом или и у првом и другом разреду основне школе. Обојица су се сложила да то буде у првом и другом разреду јер је основни циљ развој базичне моторике код деце а тек иза тога њихово увођење у тенис као спорт. Уз Новакову подршку, без које би се још тупкало у месту, ове године осим у Врњачкој Бањи пројекат ће се спровести у још преко 20 основних школа широм Србије.

Новица Цветковић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial