Skip to content

Document Header

НОВЕ АКТИВНОСТИ „IUVENTЕ“ РЕАЛИЗУЈУ СЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

НОВЕ АКТИВНОСТИ „IUVENTЕ“ РЕАЛИЗУЈУ СЕ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ published on

У новембру прошле године НВО „Iuventa“ кренула је у реализацију новог пројекта који је подржан од стране Ерасмус+ Програма Европске комисије, под називом „Глобално грађанство за људска права“.

Пројекат ће трајати 22 месеца и укључени су партнери из Србије, Италије, Мађарске, Турске, Индије и Индонезије. Ово је први пројекат који „Iuventa“ ради са земљама из Азије. Прва активност одржана је од 5. до 8. јануара у Аурангабаду у Индији, где су се представници партнерских организација окупили да дискутују и да се договоре о свим предстојећим активностима. Главни циљ пројекта је изградња капацитета партнерских организација за коришћење образовања о људским правима на локалном нивоу и размена постојећих алата за промоцију људских права.

Следећа већа активност одржаће се од 20. до 28. марта у Врњачкој Бањи. Током припремног састанка у Индији учесници су били гости на конференцији „Мировно новинарство“ где је Дијана Пушкар, председница НВО „Iuventa“ представила пројекат и будуће пројектне активности. У Марту ове године, по први пут ће у оквиру овог пројекта Врњачку Бању посетити представници из Индије и Индонезије.

Од 17. до 20. јануара „Iuventa“ је у Врњачкој Бањи, тачније у Хотелу „ЛидерС“ била домаћин припремног састанка за пројекат „Оснаживање младих за подршку у неформалном учењу“. Пројекат координише организација „Блинк“ са Косова. О будућим задацима и активностима дискутовали су представници из Србије, Албаније, С. Македоније, Италије, Белгије, Естоније, Бугарске и Косова. Један од циљева овог пројекта је подизање свести о важности неформалног учења на локалном, националном и транснационалном нивоу.

У Хотелу „ЛидерС“ од 20. до 23. јануара одржан је још један припремни састанак за пројекат „Истраживање улоге младих у помирењу и изградњи мира“. Главни циљ пројекта је повећати капацитете организација за подршку процесу изградње мира и поверења у локалним заједницама, а координатор пројекта је организација „Youth For Social Changes“ из Албаније, а партнери на пројекту су организације из Србије, Грчке, Пољске, С. Македоније, Румуније, Црне Горе и Косова.

Од 15. до 17. јануара „Iuventa“ је учествовала у припремном састанку у С. Македонији, за пројекат „Млади амбасадори неформалног учења“.

Сви пројекти су КА2 пројекти Изградње капацитета подржани од стране Ерасмус+ Програма Европске комисије. Неке од локалних активности у оквиру ових пројеката биће одржане у Врњачкој Бањи.

М.Ст.Ј. 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial