Skip to content

Document Header

Нови асфалт у Новом Селу

Нови асфалт у Новом Селу published on

Државни пут 411, који пролази кроз МЗ Ново Село у Општини Врњачка Бања, у потпуности је рехабилитован, сређен и доведен у пристојно стање. Пут 411
Половина средства за уређење овог пута, обезбеђена је из буџета локалне самоуправе Врњачка Бања, док се друга половина средстава финансира из редовног одржавања Путева Србије.
“Након завршених избора нисмо стали са радовима, да бисмо консолидовали своје редове и спремили се за 2017. годину. Наставили смо са радовима и реализацијом амбициозних планова. Оне деонице путева које нису завршене и које су по нашим и оценама Врњачке Дирекције за планирање и изградњу, у јако лошем стању, било да су у локалном власништву које ми из локалног буџета одржавамо, било у државном власништву, покушавамо да у сарадњи са Путевима Србије доведемо у пристојно стање. Ова деоница пута чија дужина износи око 300 метара, још један је пример добре праксе и добре сарадње између Путева Србије и Општине Врњачка Бања”, речи су Бобана Ђуровића, председника Општине Врњачка Бања.
Поменути пут је од великог значаја, јер пролази кроз најнасељеније село у Врњачкој општини и повезује неколико села.
“Овај пут је и стратешки битан војни пут, који буквално повезује Поморавље са планиниом Гоч, а преко планине Гоч даље према Краљеву, односно Александровцу и Копаонику. Велика је фреквентност пута како по питању локалног становништва и њихове повезаности са Врњачком Бањом и њених институција, тако и по питању привреде”, додаје први човек Врњачке општине.
Следећа локација за реконструкцију улица биће насељено место Дубрава, где је неопходна потпуна реконструкција улице Велибора Марковића, што представља доста обимнији и финансијски захтевнији посао, да би се након тога приступило радовима у улици која води према Врњачком гробљу и завршетак радова у улици од базена Клобук до новог пута за Гоч.
С. У

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial